Hlavní obsah

Steaua má namířeno do finále Poháru UEFA

První krok k účasti ve finále Poháru UEFA mají za sebou fotbalisté bukurešťské Steauy. Svěřenci trenéra Olaroiua v úvodním utkání semifinále porazili doma Middlesbrough 1:0 a v odvetě na půdě anglického soupeře jim dnes stačí remizovat.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Middlesbrough ale rozhodně neskládá zbraně, přestože v Rumunsku nevstřelil gól. Anglické týmy bývají na ostrovech daleko těžším protivníkem, než na kontinentu. Dnes se jim navíc do sestavy zřejmě vrátí útočník Mark Viduka, od kterého si fanoušci slibují góly, které by jeho týmu pomohly k postupu. Australský reprezentant chyběl v posledních dvou zápasech, které Middlesbrough prohrál; kromě Steauy je o víkendu porazil stejným skóre i West Ham v semifinále poháru Anglické fotbalové asociace. "Není to náhoda, že jsme ztratili poslední dva zápasy a nedokázali dát gól," složil svému hráči poklonu trenér Steve McClaren. Nedávné prohry ale Middlesbrough nebudou bolet, pokud uspějí dnes. "Je to rozhodující utkání, náš nejdůležitější zápas sezony," prohlásil kouč. "Těším se na něj já i hráči. Obzvlášť po neděli, pořád nemůžeme věřit tomu, že jsme prohráli zápas, který jsme ovládali," vrátil se ještě utkání s West Hamem McClaren. Dnes si ovšem bude muset poradit bez dalšího Australana v týmu, brankáře Schwarzera, který se o víkendu zranil. Nahradí ho - jak jinak - další Australan, Brad Jones.

Pokud se Steaua dostane do finále, budou prvním rumunským týmem, kterému se to povedlo od dvacet let starého vítězství v Poháru mistrů evropských zemí. Dnes jim k tomu stačí remíza, ovšem hrát v Anglii na nerozhodný výsledek by se hostům nemuselo vyplatit. Jejich trenér Olaroiu si je toho dobře vědom. "Měli bychom aspoň jednou skórovat. Hrát na remízu by se nám proti tak dobrému týmu mohlo stát osudným," prohlásil kouč, který ale svému týmu věří. "Pro ně je to poslední šanci v této sezoně něco vyhrát, takže budou pod tlakem. My už jsme čelili složitějším situacím a pokaždé jsme si s tím dokázali poradit," dodal Olaroiu, kterému dnes budou chybět záložníci Nicolita a Paraschiv.

Na svém hřišti je podle bookmakerů Middlesbrough favoritem, proto na něj vypsali kurs 1.75. Myslíte si, že Steaua dnes má alespoň na remízu? Pak si vsaďte neprohru rumunského týmu v kursu 1.89. A jestli jste se dosud nerozhodli, počkejte si do 21.00 a potom začněte sázet live.

Reklama