Hlavní obsah

Luděk Zelenka o víkendovém kole Gambrinus ligy

Liberec oslaví zisk titulu výhrou nad Mostem. Myslí si to brněnský hráč Luděk Zelenka, který pro Eurotip.cz okomentoval 28. kolo nejvyšší fotbalové soutěže.

Článek

Už dnes může slavit Liberec titul, pokud vybojuje alespoň bod proti Mostu. Podle Luďka Zelenky mu dnes ale remíza nebude stačit a zvítězí. "Nevím, jaký je tam teď počasí, ale myslím, že tam přijde hodně lidí, protože jim stačí remíza a mají titul. Most hraje letos v pohodě, je zachráněnej a na jaře se mu daří, ale myslím si, že Liberec kromě titulu získá i tu třešničku na dortu v podobě vítězství, takže tam jednoznačně vidím jedničku," tipuje brněnský hráč.

Ze sestupového pásma se zatím nemohou dostat domácí v utkání Jihlava - Olomouc. "Jihlava trošku vstala z mrtvých, když před týdnem doma porazila Plzeň. Teď získala bod ve Zlíně, takže má šanci se zachránit. Já trošku doufám, že tam bude remíza, i když vím, že v Jihlavě se hraje špatně. Hřiště tam není dobrý a Plzeň na to doplatila, ale věřím, že tam Olomouc bod udělá, takže bych dával remízu," myslí si útočník.

Další výhra domácích se podle Luďka Zelenky rýsuje v utkání Slovácko - Příbram. Domácí se stále ještě nezachránili, dnes by k tomu ale měli učinit důležitý krok. "Příbram už je v pohodě, Slovácko ještě body k záchraně potřebuje, takže asi bude mít větší motivaci. I když teď doma nehrálo moc dobře, tak věřím jedničce," tipuje expert.

V zápase Brno - Mladá Boleslav si nic jiného než vítězství svého týmu Luděk Zelenka nemůže připustit. Moravané sice mají dva zápasy k dobru, nedělní výhra by je ale před zbývajícímu utkáními uklidnila. "Poté, co jsme prohospodařili vedení v Plzni, teď musíme doma jednoznačně vyhrát, abysme konec sezony dohráli v klidu. Boleslav hraje o druhý místo a Ligu mistrů, loni jsme je ale doma porazili a věřím, že dneska to zopakujeme a že bude jednička," věří svému týmu útočník.

Aféra kolem Slavie, která na protest proti rozhodčímu Járovi odešla ze hřiště, může podle brněnského hráče sešívané v zápase s Blšany poznamenat. "Myslím si, že Blšany letos sestoupí a že samy cítí, že už nemají takovou sílu. Poslední výsledky to potvrdily, takže podle mě určitě nevyhrajou. Je otázka, jak se Slavia vypořádá s tou aférou, v hlavách hráčů bude pocit ukřivděnosti, že to stejně na tom hřišti neudělají, že to za ně dělá někdo jinej, to je může ovlivnit... Já bych tam viděl remízu," odhaduje Zelenka.

Ani s trenérem Strakou zítra podle experta nedosáhne Plzeň v utkání v Ostravě na vítězství. "Ostrava si teď hodně pomohla tím vítězstvím v Jablonci, myslím, že doma to podrží. Plzeň mě celkem zklamala, jak teď hrála doma, sice to s náma otočila, ale opravdu jenom se štěstím a myslím, že v Ostravě prohraje," myslí si hráč.

Špatná forma Jablonce podle něj ještě udrží Teplice ve hře o druhé místo. "Jablonec má katastrofální výsledky, rozdává body doma, venku, takže zřejmě není ve formě. Teplice ty body potřebujou, i když doma jsou prostě specifický a hodně bodů ztratily remízama, ale myslím, že Jablonec je v takovým stavu, že v Teplicích prohraje. Teplice samozřejmě tu výhru potřebujou, aby se dostaly do pohárový Evropy," věří v motivaci domácích Luděk Zelenka.

V pondělní dohrávce Sparta - Zlín brněnský hráč možnost překvapení nepřipouští. Zlín je nejhorším týmem na cizích hřištích a na Letné by se to měli potvrdit. "To je jednoznačná jednička. Není tam o čem diskutovat, Zlín je zachráněnej a nehraje o nic, naopak Sparta má šanci se ještě dostat do evropských pohárů. Myslím si, že Zlín nepodcení, takže tam vidím jednoznačnou výhru Sparty," uzavírá Luděk Zelenka.

Reklama