Hlavní obsah

Potkají se staří známí z Turína

, 6. května 2006

Hokejové mistrovství světa nabídlo již první den mnoho dramatických soubojů, z nichž skončil nejpřekvapivěji zřejmě ten, který podle převahy jednoho z týmů vypadal nejjasněji. Dnes se ve skupině B, kde je jediný tým ze silné sedmičky, utkají týmy, které by rády využily poměrně snadné šance na postup do druhé fáze.

Článek

Švýcarsko je jistě rádo za to, že Montreal v NHL nevyužil vedení 2:0 na zápasy v sérii prvního kola play off. Díky tomu se v týmu objeví kapitán z olympiády, kde Švýcaři tolik šokovali hned dvěma výhrami nad velkými favority. Kromě Streita bude posilou samozřejmě i brankář Aebischer. Vhodně se tak doplní kádr, který je jinak během sezóny stále pohromadě.

Itálie na domácí olympiádě působila obecně spíše odevzdaným dojmem. Na světový šampionát se vrací po čtyřech letech a jejím prvotním cílem bude tedy záchrana. Kdyby s dnešním soupeřem uhrála stejný výsledek jako před necelým čtvrtrokem, panovala by na jihu jistě velká spokojenost. Italský kádr právě vůči olympiádě nedoznal výrazných změn.

Bookmakeři BetAndWin vidí favorita ve Švýcarsku, které by rádo trvale rozšířilo sedmičku silných mužstev. Vypsali na něj kurs 1,3. Jak již bylo zmíněno, Itálie bude toužit alespoň po remízovém stavu, kterého dosáhla na olympiádě, kdy už ovšem jejímu soupeři o nic nešlo. Na její neprohru je dnes vypsán kurs 3,2.

Reklama