Hlavní obsah

Další repríza olypmijského čtvrtfinále

, 12. května 2006

Hokejový šampionát v Rize pokračuje bez oddechu dále. Včera se sice sehrály pouze dva zápasy, dnes jich však bude trojnásobek. Nás kromě výsledku českého mužstva bude z hlediska vývoje ve skupině E zajímat i výsledek další čtvrtfinálové olympijské reprízy. Finsku se tentorkát ovšem postaví podstatně omlazený celek USA.

Foto: www.detnews.com

Pavel Dacjuk v ruském dresu.

Článek

Finsko vstupuje do osmifinálové skupiny díky drtivému závěru středečního utkání na kontě se třemi body. Po včerejší blamáži domácího Lotyšska je severský tým opět o mnoho blíže postupu a může již spíše myslet na to, jakou pozici si vybojuje pro čtvrtfinále. Pomáhat mu přijíždí díky blízkosti i mnoho jeho fanoušků. V brance v minulých dvou zápasech již objevil olympijský hrdina Niittymäki, který údajně nastupuje proti vůli Philadelphie.

USA se zatím mohou pyšnit na své poměry nečekaně dobrou obranou. Bacashihua obdržel ve středečním zámořském derby sice dvě branky, což je tolik jako jeho kolega ve dvou předchozích zápasech dohromady, ale přesto se na oba muže může mužstvo spolehnout. Problémem je pro omlazený kolektiv zatím spíše hra dopředu. Sedm vstřelených gólů ve třech zápasech, z nichž byly dva proti outsiderům, není dobrou vizitkou. Přesto ale nové tváře jistě budou chtít již dnes pomstít vyřazení svých předchůdců z olympijského turnaje v Turíně.

Bookmakeři BetAndWin nicméně USA mnoho šancí na zamotání pořadí ve skupině nedávají. Vypsali na ně kurs 3,7. Finsko je podle nich naopak dosti velkým favoritem. Lze si na něj vsadit v kursu 1,7.

Reklama