Hlavní obsah

Carolina má nakročeno k poháru

, 14. června 2006

Léto se hlásí čím dál zřetelněji o slovo a vývoj finále NHL dává znát, že se hokejisté již také těší na pár dní odpočinku. Platí to zvláště pro ty, kteří dnes v Raleigh obléknou domácí dresy. Celá Kanada naopak doufá, že hokejová podívaná dnešním dnem neskončí. Na rozdíl od USA nemá reprezentační mužstvo na fotbalovém šampionátu, čili je zřejmé, kam směřuje pohled většiny jejích fanoušků.

Foto: Carolina Hurricanes

Útočník Caroliny Hurricanes Josef Vašíček

Článek

Carolina se nechala ve třech ze čtyř finálových duelů přestřílet. Na soupeřovu branku nevyslala ještě v součtu ani sto střel. Projevuje se však mnohem efektivněji. Tým byl velmi dobře poskládán již před sezónou. Když bylo z vývoje dlouhodobé části jasné, že klub bude letos mířit hodně vysoko, došlo ještě k vhodnému doplnění kádru. To se týkalo vesměs útočné vozby, protože obrana celou sezónu hrála poměrně stabilně. Úspěšně ji ve většině zápasů z branky diriguje mladý Ward.

Kdyby nehrál ve finále právě Edmonton, zřejmě by jeho fanoušci fandili právě díky tomuto mladíkovi dnešním domácím. Místo toho se pro ně stává noční můrou, protože ve třech minulých zápasech pustil za svá záda dohromady tři puky. Edmonton si především neví rady v přesilovkách, které taková utkání rozhodují. V minulých třech neproměnil ani jedinou. Jedním z mála pozitiv pro něj je fakt, že se zdá, že se chytil příležitosti brankář Markkanen.

Bookmakeři BetAndWin ale vidí vcelku jasného favorita v domácím celku. Na Carolinu vypsali kurs 1,85. Historie je na jejich straně, protože pouze jednou se ve finále Stanleyova poháru stalo, že tým, který vedl na zápasy 3:1, sérii ztratil. Přesto si dnes můžeze vsadit i na Edmonton a to v kursu 3,25.

Reklama