Hlavní obsah

Zambrano chce přerušit sérii Milwaukee

Eurotip.cz

Už čtyři utkání v řadě nepoznali přemožitele basebalisté Milwaukee Brewers. Překazit jejich vítěznou šňůru se dnes pokusí Chicago Cubs s Carlosem Zambranem na kopci.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Brewers se díky čtyřem výhrám za sebou dostali konečně do kladných čísel a s bilancí 44-43 začínají v Centrální divizi Národní ligy dýchat na záda Cincinnati a St. Louis. Právě Cincinnati Reds se stali jejich poslední obětí, když z Milwaukee odjížděli se třemi prohrami; v Miller Parku nezačali včera dobře ani hráči Cubs, kteří prohráli první zápas série 0-2. Hvězdou včerejšího večera byl nadhazovač Chris Capuano, který na hřišti vydržel celých devět směn. Dnes se ho pokusí napodobit nováček Zach Jackson, kterému se v jeho premiérové sezoně ale zatím příliš nedaří; nejhorší letošní zápas odházal naposled v Minnesotě, která ho vyprovodila po pěti směnách se sedmi oběhy.

Včerejší prohra Cubs je jen dalším hřebíčkem do rakve zvané play off. Chicagský tým má nelichotivou bilanci 31-54, třetí nejhorší v celé soutěži. Cubs prohráli 18 z posledních 23 zápasů, nepomohl jim ani uzdravený Mark Prior, ani Derrek Lee, který zatím hledá loňskou formu. Trenér Dusty Baker dnes proti Milwaukee pošle své největší eso: Carlos Zambrano je v posledních letech jeho nejspolehlivější nadhazovač. Zatímco Kerryho Wooda a Priora sužují neustále zranění, Zambrano se vypracoval v hráče, který snese velkou zátěž a přitom dokáže svůj tým podržet. Není proto divu, že Zambrano je jediným zahajovacím nadhazovačem v týmu, který má kladnou bilanci; v dubnu se rodilý Venezuelan ještě trápil, v květnu a červnu ale znovu dokázal svoji příslušnost k elitě MLB, na níž nic nemění ani poslední zápas, v němž mu městští rivalové White Sox "nadělili" sedm bodů.

Ačkoli se Cubs vůbec nedaří, se Zambranem jsou podle bookmakerů favoritem, na kterého společnost Betandwin vypsala kurs 1.67. Myslíte si, že dnes Cubs nespasí ani Zambrano? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 2.25.

Reklama