Hlavní obsah

Benešová narazí v Palermu na Knappovou

Do třetího kola se po dlouhých měsících může podívat tenistka Iveta Benešová. V cestě do něj stojí české hráčce osmnáctiletá Karin Knappová.

Foto: www.abiertomextenis.com.mx

Iveta Benešová

Článek

Česká tenistka letos jen vzpomíná na úspěchy, kterých dosáhla v minulosti. Vítězka dvou turnajů z roku 2004 si svůj letošní vrchol prožila hned na začátku sezony, kdy se probojovala do finále v australském Hobartu. Na Australian Open potom ještě vybojovala třetí kolo, ve kterém ji zastavila Martina Hingisová, a od té doby se vysloveně trápí. Na žádném z dalších turnajů se nedostala dál než do druhého kola, naposledy vypadla ve Wimbledonu v prvním kole s Číňankou Zhengovou. O víkendu se jí navíc nedařilo ve Fed Cupu, kde společně s Peschkeovou prohrály rozhodující čtyřhru. Na turnaji v Palermu vykročila vítězně proti domácí Zanettiové, která má ovšem starosti sama se sebou - na okruhu WTA nevyhrála Italka od začátku dubna.

Dnes se ji pokusí pomstít další z domácích hráček, teprve osmnáctiletá Karin Knappová. Ta na svůj první velký úspěch stále čeká. Vzhledem ke svému postavení v žebříčku se musí na většině turnajů prokousávat kvalifikací; v té se představila i v Prostějově, kde poté v prvním kole porazila nadějnou Slovenku Rybárikovou a skončila na raketě zkušené Japonky Morigamiové, která vydřela vítězství 2-6 6-2 7-6. Velmi podobně vypadal i poslední turnaj Knappové. V italském Cuneu se probojovala kvalifikací do hlavní soutěže a bez větších problémů prošla prvním kolem. Stejně jako v Prostějově potom ve druhém kole získala proti své soupeřce první set; i Ruska Poučková ale dokázala zápas obrátit a zvítězit 2-1 na sety. A její cesta turnajem v Palermu zatím vypadá navlas stejně - také tady si musela účast vybojovat v kvalifikaci a i tady, stejně jako v Cuneu, porazila v první kole Francouzku Vierinovou.

Přestože Benešová nemá zrovna dobru formu, její zkušenosti jí dnes pasují do role favoritky, na kterou bookmakeři vypsali kurs 1.38. Věříte, že dnes její soupeřka prolomí smůlu druhého kola a Benešovou porazí? Potom si vsaďta na Knappovou, kurs je 2.49.

Reklama