Hlavní obsah

Utrápená Atlanta míří do Pittsburghu

Pět výher v řadě si připsali baseballisté Pittsburghu, kteří se stále nemohou odrazit ode dna Centrální divize. Tým s nejhorší bilancí v Národní lize dnes může prodloužit svou vítěznou šňůru v souboji s Atlantou.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Piráti jsou jedním z týmů, kterým třídenní přestávka oddělující dvě části sezony pomohla. Od poloviny července odehrál Pittsburgh šestnáct zápasů, z nichž deset získal pro sebe. Po čtyřech prohrách v řadě proti Floridě a Milwaukee už se zdálo, že se klub z Pennsylvánie vrátí k dřívějším podprůměrným výkonům; Piráti ale dokázali vyhrát dalších pět zápasů, včetně celé série proti San Franciscu. Svůj podíl na tom má i dnešní nadhazovač Pittsburghu Ian Snell. Čtyřiadvacetiletý hráč je letos asi nejpříjemnějším překvapením svého týmu. Pittsburgh v dubnu určitě více spoléhal na mladé leváky Pereze a Dukea, kterým se letos ale vůbec nedaří, nyní je to ovšem Snell, který vede všechny důležité týmové statistiky mezi zahajovacími nadhazovači. Slušnou červencovou formu potvrdil Snell i naposled proti Milwaukee, kterému během sedmi směn povolil jediný bod a nad kterým Pittsburgh zvítězil 6-1.

Dnes proti Snellovi ovšem bude stát rovněž nejspolehlivější nadhazovač soupeře. Veterán John Smoltz je jediným světlým bodem týmu, který před sezonou opustil legendární trenér nadhazovačů Mazzone; mezi Smoltzem a zbytkem rotace zeje propast, kterou se vedení týmu zatím nepodařilo překlenout. Devětatřicetiletý Smoltz sice naposledy odházel nepříliš povedený zápas, díky podpoře spoluhráčů ho ale dokázal vyhrát a zůstává už tak šest týdnů neporažený. Jeho spoluhráčům se ale na kopci v posledních dnech nedařilo; v posledních čtyřech zápasech nasázeli soupeři Atlantě 33 bodů, na což Braves nenašli odpověď a pokaždé prohráli.

Dnes jsou ovšem hosté podle bookmakerů favoritem; společnost Bwin vypsala na Atlantu kurs 1.61 a na domácí Pittsburgh 2.35. Nestačí vám to? Potom si vsaďte třeba na celkový počet bodů nebo na to, kolika strikeoutů dosáhnou oba nadhazovači.

Reklama