Hlavní obsah

Dočká se Baník konečně bodu?

Eurotip.cz

Jen dvě mužstva jsou v Gambrinus lize stále bez bodu. Jedním z nich je Baník Ostrava, který se dnes o první letošní úspěch popere s Olomoucí.

Článek

Dvě předchozí kola jsou sice pro Baník nepříjemná, na Bazalech ale určitě není důvod panikařit. Ostrava totiž měla zřejmě nejhorší los ze všech týmů, který se na výsledcích podepsal. V prvním kole na stadion Baníku přicestovala loni třetí Slavia, která zopakovala své předchozí úspěchy na Bazalech a vyhrála 2:0. A za týden později cestovali svěřenci trenéra Večeři na stadion obhájců titulu z Liberce, kde prohráli znovu 0:2. V týdnu odehrál Baník přípravný zápas s třetiligovou Karvinou, kterou porazil 1:0. ""Už se do sestavy může vrátit David Bystroň, tak jsme si potřebovali ověřit, jak nám to bude zase fungovat poté, co se postaví do středu zálohy a Maroš Klimpl se vrátí na post stopera," řekl Večeřa, který se podle svých slov chce proti Olomouci hlavně vyvarovat chyb v defenzivě. "V Liberci už jsme jich nenasekali tolik jako proti Slavii, ale pořád se na tom dá pracovat. Nehráli jsme špatně, ale teď k tomu musíme přidat i body," tvrdí trenér Ostravy.

Dnešní soupeř jeho týmu sice už první bod získal, domácí remíza s Českými Budějovicemi ovšem Hanáky určitě nepotěšila. "Byli jsme aktivní, počet střel v tomto utkání jsme měli skutečně nadstandardní. Mělo to jedinou chybu, nedali jsme branku. Snažili jsme se hrát po stranách, rychle, dopředu, hráli jsme se dvěma útočníky. Pojetí hry a strategie, to bylo zvolené dobře. Hráči se snažili, chyběl tomu jenom gól," nezoufá si trenér hostů Palička. Jehož svěřenci sahali po bodu i v prvním kole i na hřišti Mladé Boleslavi, tam jim ale v závěru utkání utekl. Týmu se naštěstí uzdravuje Brazilec Melinho, Palička ho ale minulý zápas ještě do základu nepostavil. "On má pocit, že už by měl hrát. Ale bylo vidět, že to ještě není ono. Samozřejmě nevylučuji, že by mohl už v Ostravě hrát," tvrdí trenér, jemuž v týdnu do útoku přibyl jihlavský hlavičkář Peška.

Dnes by podle bookmakerů měla Ostrava konečně zabodovat. Společnost bwin vypsala domácí jako favority s kursem 1.90. Věříte, že si Olomouc nenechá sebrat všechny tři body? Potom si vsaďte na její neprohru, kurs je 1.66.

Reklama