Hlavní obsah

Skončí dnes i Berdych?

Jediný český zástupce zbyl ve dvouhře na posledním grandslamovém turnaji sezony. Tomáš Berdych se dnes v osmifinále na dvorcích ve Flushing Meadows střetne s miláčkem zdejšího publika, domácím Jamesem Blakem.

Článek

Rodák z Valašského Meziříčí dokazuje i na US Open svoji výbornou formu z posledních měsíců. V prvním kole vyřadil velice hladce Srba Pašanskiho a poté podobným způsobem i Němce Mayera. Ve třetím kole svedl velkou bitvu s Rusem Tursunovem; utkání dokázal otočit z nepříznivého stavu 1:2 na sety. Do osmifinále se momentálně čtrnáctý hráč světa letos probojoval už na dvou grandslamech, bohužel ale jak na Roland Garros, tak ve Wimbledonu to pro něj byla konečná. Dnes chce konečně uspět a poprvé ve své kariéře proklouznout mezi osmičku na jednom ze čtyř nejprestižnějších turnajů.

Pro Američana Blakea je právě US Open každoročně tím nejdůležitějším turnajem. V loňském roce zde předváděl úchvatný tenis, ve čtvrtfinále ovšem narazil na zkušeného krajana Aggassiho, který ho nakonec ve velice vypjatém utkání udolal. Letos se zdá, že Blake tak úžasnou hru nepředvádí, na druhou stranu do osmifinále postoupil celkem hladce. V prvním kole nedal sebemenší šanci Argentinci Monacovi, v dalším kole na něj nestačil Rus Gabašvili a v kole třetím porazil ve čtyřech setech veterána Moyu. V současné době sedmý hráč žebříčku ATP má letos na svém kontě prvenství z turnajů v Indianapolis, Las Vegas a Sydney; ve finále skončil na turnaji Masters v Indian Wells a na travnatém podniku Queen's Club v Londýně. Celkem v aktuální sezoně zvítězil ve 40 zápasech a z 19 odešel poražen.

Favoritem bookmakerů je domácí hráč, na kterého společnost bwin vypsala kurs 1.4. Věříte-li českému mladíkovi, potom si vsaďte na jeho postup do čtvrtfinále - kurs je 2.52.

Reklama