Hlavní obsah

Potvrdí Jihlava roli favorita?

Eurotip.cz

Souboj dvou nováčků letošního ročníku české druhé ligy nabídne páteční předehrávka sedmého kola. Jihlava, která v loňské roce sestoupila z nejvyšší soutěže, hostí na svém stadionu Bystrc.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Mužstvo z Vysočiny vyhlásilo letos útok na návrat do Gambrinus ligy a začátek sezony to opravdu naznačoval. Po třech kolech měla Jihlava plný bodový zisk, když dokázala zvítězit s Ústím, Hlučínem a Olomoucí. Poté ale klopýtla v Jakubčovicích a od té doby se její kouzlo vytratilo. Následně vypadla z poháru ČMFS a v ligové soutěži nestačila na Žižkov ani Vítkovice. Ambice Jihlavy pořád zůstávají stejné jako na začátku, ale k jejich přiblížení potřebují dnes tři body. Pomoci by jí k tomu měla nová posila. Ředitel klubu Zdeněk Tulis se v týdnu domluvil na obnovení působení v jihlavském dresu s ofenzivním záložníkem či útočníkem Ivem Svobodou. Tulis chtěl získat i dalšího ofenzivního hráče, Pavla Simra z Brna, tento transfer ale nevyšel. "S hráčem jsem byl na všem domluven, vedení brněnského klubu však bylo bohužel proti. Hráč se musel podřídit záměrům mateřského klubu a spolu s obráncem Schusterem zamířil na hostování do týmů brněnského nováčka druhé ligy Dosta Bystrc. Náš páteční vzájemný duel tak bude mít další náboj," konstatoval Tulis.

Dosta Bytrc - Kníničky. Takto zní oficiální název klubu, který je v současné době na samém chvostu druhé nejvyšší české soutěže. Brněnské mužstvo zatím získalo pouhé tři body za domácí vítězství s Bohemians. Jinak prohrálo s Olomoucí B, Opavou, Hradcem Králové, Ústím i Sokolovem. Dařilo se mu ale v poháru ČMFS, kde porazilo Znojmo a zajistilo si účast ve třetím kole. Bystrc úzce spolupracuje s 1. FC Brno a v jejím kádru je mnoho velice kvalitních hráčů. Do Jihlavy míří s cílem neprohrát a konečně si znovu po pěti kolech připsat nějaký ten bod do tabulky. Pomoci by ji k tomu měly nové posily, které do brněnského mužstva zamířily tento týden právě z 1. FC Brno - na hostování přišli zmiňovaný Simr a společně s ním už dnes oblékne stejný dres Schuster.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Jihlava jednoznačným favoritem utkání s kursem 1.30. Jestli si myslíte, že má Bystrc šanci uhrát nerozhodný výsledek, vsaďte si právě na tuto příležitost s kursem 4.50. A pro největší odvážlivce je tu i možnost sázky na vítězství Brňanů - kurs je rovných 7.00.

Reklama