Hlavní obsah

Rozjeté Teplice přivítají České Budějovice

Eurotip.cz

Debaklem Jihočechů skončil poslední výlet Českých Budějovic do Teplic. Koncem dubna zde hosté prohráli 2:5; v dnešní dohrávce se na severu Čech pokusí o lepší výsledek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tepličtí Tomáš Poštulka (uprostřed) a Jiří Kaufman před Liborem Doškem ze Sparty.

Článek

Nebude to ale vůbec jednoduchý úkol. Teplice vstoupily do sezony znovu s vysokými ambicemi, které dlouho nepotvrzovaly. V prvních sedmi kolech zvítězili hráči trenéra Marečka jen jednou, když si na Stínadlech po boji poradili se Slováckem 3:2. Jindy své diváky doma nepotěšili a venku se jim vedlo ještě hůř - bez bodu odjeli ze hřiště Slavie, Plzně i Jablonce. V polovině září přivítali doma znovuzrozenou Spartu v zápase, který byl zřejmě zlomový. Domácí dlouho vedli a o body přišli až po gólu Doška v posledních momentech utkání. Po promarněné příležitosti se ale Severočeši psychicky nesložili, naopak. V dalším kole si konečně přivezli body i ze hřiště soupeře, když v Příbrami porazili Marilu 3:0. O týden později porazili na Stínadlech silnou Mladou Boleslav, čímž ovšem jejich vítězné tažení neskončilo. Ve Zlíně deklasovali domácí mužstvo 4:1 a další tři body ukořistili před týdnem po výhře 2:0 nad Kladnem. První neúspěch po delší době přišel až v poháru, v němž tepličtí nestačili na Plzeň. Pohárové klopýtnutí si Severočeši chtějí vynahradit v ligovém utkání, které je pro ně důležitější. "V tabulce pravdy jsme se dostali na nulu a pokud chceme být úspěšní, tak musíme utkání zvládnout. Víme, že soupeř má kvalitní mužstvo a že žádný zápas v lize není předem vyhraný. Věřím, že se nám utkání povede a že přijdou i fanoušci, i když je zápas v televizi," prohlásil kouč Mareček, který dnes bude postrádat Koláře, Krmaše, Kaufmana, Lukáše, Ryšku, Rilkeho a Verbíře.

Pokud dnes Teplice uspějí, dotáhnou se na Slavii a na úplné čelo už budou ztrácet pouhých šest bodů. České Budějovice jsou na tom podobně, od nováčka nejvyšší soutěže to ale zřejmě čekal málokdo. Jihočeši si vedou dobře hlavně doma, kde vyhráli čtyři ze šesti zápasů. Ze začátku sezony se jim navíc dařilo i na hřištích soupeřů. Po remíze v Olomouci dokázali zvítězit v Mostě, jenže od té doby tahají venku vždy za kratší konec. V Kladně, na Letné a v Mladé Boleslavi pokaždé prohráli, což je stálo cenné body. Prohru z Boleslavi ale odčinili domácím vítězstvím nad Příbramí a poté i výhrou v Poháru ČMFS nad silným Libercem. "Jsou v herní pohodě. Určitě to pro nás nebude jednoduchý zápas," nepodceňuje soupeře domácí obránce Michal Valenta. "Jsou v parádním laufu. Mají dost nahráno, tak tu mohou hrát uvolněně. Nikdy není lehké, když jeden tým musí a druhý může," dodal jeho spoluhráč Martin Fenin.

Slušná forma domácích je dnes pasuje do role favorita, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.50. Myslíte si, že České Budějovice konečně venku zaberou a seberou domácím body? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurs na ni je 2.24.

Reklama