Hlavní obsah

Dosáhnou Karlovy Vary už v pátek na premiérový titul?

PRAHA

Už v pátek může být známý mistr České republiky v ledním hokeji. Stačí k tomu maličkost – aby Karlovy Vary potřetí v řadě vyhrály na Slavii a obhájce titulu tak sesadí z trůnu. V sérii totiž Západočeši vedou 3:1 na zápasy a jsou poslední vítězství od historického titulu.

Článek

Karlovy Vary mistrem v 76 let dlouhé klubové historii nikdy nebyly, před rokem stejnému soupeři v rozhodujícím sedmém finálovém duelu podlehli. To se poprvé dostali do vyřazovací části, letos jsou blízko k odplatě.

Slavia ovšem už v podobné situaci v aktuálním play-off byla. Ve čtvrtfinále prohrávala s Vítkovicemi také 1:3 na utkání, přesto dokázala postoupit. Pražany stále trápí otázka brankářské jedničky. Naposledy dostal důvěru Neruda, který nepodal optimální výkon a po laciné páté brance byl vystřídán mladíčkem Furchem. Koho nasadí trenér Růžička v pátek, je otázkou.

Karlovarští sice prohráli druhé finále, což byla jejich první porážka na domácím ledě v aktuálním play-off, soupeři ale vše rychle vrátili. A s přídavkem. Slavia měla výhodu tří po sobě jdoucích domácích zápasů (pro kolizi s volejbalovým Final Four v O2 Aréně minulý víkend), dvakrát už ale zaváhala. Pokud ani napotřetí neuspěje, bude po sezóně.

Ve středu se probral karlovarský kapitán Skuhravý, který k dosavadnímu jedinému gólu v play-off přidal další tři a byl strůjcem vysokého vítězství 6:4. Duel se zlomil po obrovské šanci slávistického beka Kadlece, který trefil jen tyč prázdné hostující branky.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,85, na úspěch Karlových Varů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,06. Ppokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama