Hlavní obsah

Brémy si mohou spravit náladu vítězstvím v Německém poháru

Vylepšit dojem z nepodařené sezóny mohou v sobotním finále Německého poháru fotbalisté Brémy. Severoněmecký celek skončil v bundeslize až desátý a v nedávném finále Poháru UEFA překvapivě prohrál se Šachtarem Doněck. Soupeřem v boji o domácí pohár jim bude Leverkusen s českým reprezentantem Michalem Kadlecem.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Radost fotbalistů Werderu Brémy po brance do sítě Šachtaru Doněck ve finále Poháru UEFA

Článek

Finále hostí olympijský stadión v Berlíně a oba celky chtějí svůj sezónní obraz vylepšit. Brémy v semifinále vyřadily po lépe zvládnutých pokutových kopech Hamburk, Leverkusen vyřadil mnichovský Bayern. V prodloužení rozhodl gól Kadlece.

Oba celky mají poslední šanci proklouznout do příštího ročníku pohárové Evropy. V lize skončily Brémy i Leverkusen v průměru. Kdyby Werder vyhrál finále Poháru UEFA, měl by jako obhájce trofeje Evropskou ligu jistou.

Po sezóně končí kariéru kapitán Brém Frank Baumann, rozloučit by se tak mohl úspěchem. Pohár Werder vyhrál před pěti lety. „Na rok 2004 mám obzvláště pěkné vzpomínky,“ říká Baumann. Poslední zápas za Brémy čeká špílmachra Diega, Brazilec již podepsal smlouvu na příští sezónu v Juventusu Turín.

Brémy ve skončeném ročníku bundesligy Leverkusen nedokázaly porazit, Bayer skončil devátý. Podzimní zápas vyhrál doma Leverkusen 2:0, jarní odveta skončila remízou 1:1. „Za postupem do finále je hodně práce a je příjemné se dostat do finále,“ říká trenér Werderu Thomas Schaaf.

Na vítězství Brém si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru Leverkusenu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,93. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama