Hlavní obsah

Pardubice chtějí vyplenit Spartu a doufají v klopýtnutí Vítkovic

Za příznivé konstelace úterních vložených zápasů extraligy mohou jít hokejisté Pardubic do čela hodnocení soutěže. Stačí jim k tomu zvítězit v normální hrací době na Spartě a doufat, že vedoucí Vítkovice nezískají proti předposlednímu Kladnu ani bod. Odvážná kombinace, ale nikoliv nemožná.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Cetkovský (vpravo) oslavuje gól v dresu Pardubic

Článek

Pardubice jsou třetí a na vedoucí duo Vítkovice – Plzeň ztrácejí dva body. Naposledy ale Východočeši, kteří jsou s 97 vstřelenými góly nejproduktivnějším celkem ligy, vyhořeli doma proti Karlovým Varům. Mistr vedl po dvou třetinách už 5:1, domácí jen korigovali.

Sparta se po mizerném startu probrala po výměně trenérů, duo Volek – Holaň v nové funkci dokázalo vyhrát sedm z osmi zápasů. To znamenalo posun na sedmou příčku tabulky za městského rivala Slavii. Naposledy sparťané zvítězili v Brně 5:3.

Ve druhém kole vystřelil Pardubicím výhru 3:2 na Spartě v samostatných nájezdech Špirko, odvetu na východě Čech získali pro sebe domácí opět poměrem 3:2.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Pardubic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,88. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, jek dispozici kurs 4,2.

Reklama