Hlavní obsah

Druhé Brémy hostí ve šlágru bundesligy třetí Schalke, blíží se k rekordu

Dotáhnout se na vedoucí Leverkusen může vítěz sobotního šlágru bundesligy Brémy – Schalke. Domácí Werder je druhý a neprohrál už 23 soutěžních zápasů v řadě. Jen čtyři duely jej tak dělí od vyrovnání klubového rekordu. Třetí Schalke má stejně bodů a horší skóre. A pozor, Schalke je na hřištích soupeře mimořádně nebezpečné! Prohrálo jediné ze sedmi utkání aktuálního ročníku.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Radost fotbalistů Werderu Brémy - ilustrační foto

Článek

Brémy jsou nejlépe střílejícím týmem soutěže, v 15 utkáních soupeřům nasázely 31 gólů. Zároveň ovšem inkasovaly jen 12x, což je po Leverkusenu druhý (společně s Bayernem) nejlepší výsledek. Naposledy Werder remizoval 0:0 v Kolíně nad Rýnem, což byl čtvrtý nerozhodný výsledek v pěti posledních zápasech.

Schalke ovšem inkasovalo jen o gól víc, nemůže se ovšem pochlubit tak produktivním útokem. Svěřenci trenéra Magatha jsou ale mimo svůj stadión mimořádně nebezpeční prohráli jen v Mönchengladbachu, jinak čtyřikrát venku zvítězili a dvakrát remizovali. V posledním kole Schalke porazilo poslední Herthu Berlín 2:0.

V minulé sezóně Brémy doma se Schalke remizovaly 1:1, jarní odveta v Gelsenkirchenu skončila vítězstvím domácích 1:0.

Na vítězství Brém si můžete vsadit v kursu 1,85, na výhru Schalke vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,87. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Reklama