Hlavní obsah

Fotbalisté Kuvajtu si v přípravě pozvali reprezentaci KLDR

Zatímco v Evropě si většinou užíváme vánočního klidu, ve vzdálenějších krajinách se vesele sportuje dál. V přípravném utkání fotbalisté Kuvajtu přivítají reprezentaci KLDR.

Foto: Rogan Ward, Reuters

Trpký úděl Korejců na MS - ilustrační foto

Článek

Kuvajt je v prosincovém žebříčku FIFA na 102. místě, poslední dvě oficiální utkání na Gulf Cupu se musela prodlužovat. Druhého prosince hrál Kuvajt s Irákem 2:2 a zvítězil po pokutových kopech. O tři dny později udolal ve finále gólem Walied Aliho Saudskou Arábii 1:0 po prodloužení.

KLDR je v žebříčku o šest příček níže než její soupeř, na letním mistrovství světa prohrála v základní skupině všechny tři zápasy (s Brazílií, Portugalskem a Pobřežím Slonoviny). Od té doby ale dvakrát zvítězila a dvakrát remizovala. Naposledy v polovině listopadu v Jemenu 1:1.

Oba týmy se utkaly osmkrát, třikrát zvítězil Kuvajt a dvakrát KLDR. Poslední zápas začátkem února 2005 v Pekingu skončil bezbrankovou remízou.

Na vítězství Kuvajtu si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru KLDR vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,45. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,15.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama