Hlavní obsah

Olympiáda spěje k závěru, historickou blamáž odvracejí Rakušané

Poprvé v historii olympijských her se může stát, že rakouští sjezdoví lyžaři nezískají v mužské části ani jednu medaili. Poslední šanci na zisk cenného kovu mají v sobotu, kdy se jede slalom speciál. Nejdelší běžecká trať – klasická třicítka – čeká na lyžařky.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Rakouský lyžař Benjamin Raich - ilustrační foto.

Článek

Sjezdaři se představí na trati slalomu speciál, který na posledních hrách v Turíně ovládli Rakušané. Tehdy druhý Reinfried Herbst je největším favoritem, bookmakeři Tipsportu na jeho vítězství vypsali kurs 3,75. Tradiční alpská velmoc je blízko historickému fiasku, rakouští sjezdaři totiž ve Vancouveru ještě nezískali v mužské části žádnou medaili.

V sobotu čeká nejdelší trať lyžařky, určitě by měla na třicítku klasicky nastoupit Kamila Rajdlová. Další úspěch by mohla přidat fenomenální Norka Marit Björgenová, která již na olympiádě získala tři zlata jeden bronz.

Končí soutěž čtyřbobů, olympijského vítěze poznají curleři – o zlato se utkají domácí Kanaďané s Norskem. Na vítězství Kanaďanů si můžete u Tipsportu vsadit v kursu 1,3, na triumf Norů pak v kursu 2,93. Paralelní obří slalom čeká snowboardisty. Rychlobruslaři se představí v týmových soutěžích.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama