Hlavní obsah

Nestihla jsem se zotavit. Pos**lo se to, řekla Plíšková po výbuchu

Dubaj/Praha

Zbýval poslední krok, ale přišel totální zkrat. Karolína Plíšková nedokázala dotáhnout téměř vyhraný zápas do vítězného konce. Ve čtvrtečním čtvrtfinále v Dubaji vedla proti tchajwanské soupeřce Sie Šu-wej v rozhodující třetí sadě už 5:1, ale místo triumfu přišel totální výbuch. Prohra 5:7 a loučení s turnajem. Frustrace byla z české tenistky znát i během pozápasového vyjádření.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Plíšková - Sie Šu-wej v DubajiVideo: sntv

 
Článek

Plíšková se necítila během utkání dobře. Po prvním setu, který prohrála 4:6, si musela zavolat trenérku a své pocity jí sdělila přímo na kurtu. „Chceme vidět novou Karolínu, ne tu starou," hecovala Rennae Stubbsová svou svěřenkyni na hřišti.

Povedlo se. Ve druhém setu Plíšková doslova smetla Tchajwanku 6:1. Pak přišla na řadu třetí sada a ta přinesla málo vídaný obrat. Za stavu 5:1 pro českou tenistku už nikdo nepochyboval o tom, že zápas bude každou chvíli u konce. Obě tenistky si pro diváky ale připravily ještě pořádnou zápletku.

Sie Šu-wej předvedla parádní comeback. Plíšková začala kupit chyby a zápas jí doslova protekl mezi prsty. Česká reprezentantka se nechala slyšet, že jí došla veškerá energie. Utkání mohla ukončit, ale prostě jí na to už nezbyly síly po předchozím náročném střetnutí s Alison Riskeovou.

Turnaj WTA v Dubaji přesto nabídne českou semifinálovou účast. Petra Kvitová si v česko-slovenském derby poradila s Viktórií Kužmovou 6:4 a 6:0. V semifinále ji čeká přemožitelka Plíškové Sie Šu-wej.

Reklama