Hlavní obsah

Kr. Plíšková - Bogdanová 6:4, 1:6, 7:5Českým tenistkám se v kvalifikaci daří. V Miami postupují Muchová, Plíšková i Bouzková. Chystá se české derby

Praha

Všechny tři české tenistky postoupily do finálového kvalifikačního kola turnaje v Miami. O účast v hlavní soutěži budou bojovat Karolína Muchová, Kristýna Plíšková i Marie Bouzková, nedařilo se jen Lukáši Rosolovi, který nestačil na bývalou světovou petku Jo-Wilfrieda Tsongu, kterému podlehl ve dvou setech 3:6, 4:6.

Foto: Sport.cz

Kristýna Plíšková bojuje o postup do dalšího kola

Článek

První set zápasu mezi Kristýnou Plíškovou a Rumunkou Anou Bogdanovou rozhodl jediný brejk za stavu 5:4 pro českou hráčku, který tak znamenal vedení Plíškové 1:0 na sety. Druhá sada však patřila jednoznačně její šestadvacetileté soupeřce, která vzala lounské rodačce hned třikrát servis, vyhrála 6:1 a srovnala na 1:1 na sety.

Velká bitva se rozpoutala v závěrečném setu. Rumunka ho začala o poznání lépe, když jako první svoji soupeřku brejkla a šla do vedení 3:1. Plíšková však bleskově reagovala. I ona vzápětí vzala Bogdanové podání, to samé zopakovala za stavu 6:5 a po 2 hodinách a 8 minutách mohla slavit postup.

V boji o účast v hlavní soutěži se utká s Belgičankou Wickmayerovou, s kterou změřila síly i v minulém týdnu na challengeru v Mexiku. Z něho vyšla lépe česká tenistka, když vyhrála po dramatické bitvě 6:4, 4:6 a 7:6.

Foto: Sport.cz

Kristýna Plíšková

Bouzková potvrdila výbornou formu

Svůj boj o postup do finálového kvalifikačního kola zvládla i Marie Bouzková, když si poradila s Britkou Katie Boulterovou po setech 6:4, 6:2. Boulterová, které patří 84. příčka, ztratila v prvním setu dvakrát své podání, česká tenistka jen jednou a první sadu získala za 54 minut 6:4.

Rodačka z Prahy, které patří prozatím životní 116. příčka, potvrdila výbornou formu i ve druhém setu. Brzy se dostala do vedení 3:0, soupeřka sice ještě zápas zdramatizovala a snížila na 3:2, závěr setu však již patřil Češce, která ho získala poměrem 6:2 a celý zapas tak vyhrála za 1 hodinu a 33 minut 2:0 na sety.

Bouzkovou čeká v boji o účast v hlavní soutěži pikantní souboj s Karolínou Muchovou, která zdolala po velké bitvě Rusku Diatchenkovou.

Foto: Sport.cz

Marie Bouzková slaví postup do dalšího kola

Muchová vydřela bitvu s nebezpečnou Ruskou

Muchová ani její soupeřka se v úvodním setu nemohly opřít o svůj servis. Od stavu 2:1 pro osmadvacetiletou Rusku si ani jedna z hráček v následujících šesti hrách nebyla schopná vyhrát své podání, o vítězce první sady tak musela rozhodnout až zkrácená hra. Velká bitva pokračovala i zde, šťastnější nakonec byla olomoucká rodačka, která sadu po 68 minutách získala a šla do vedení 1:0.

Druhý set se už nesl jednoznačně v režii dvaadvacetileté Muchové. Česká tenistka od stavu 2:1 nedovolila své soupeřce už ani game, sadu vyhrála 6:1 a po jedné hodině a 37 minutách může slavit postup do finálového kvalifikačního kola.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová zatím předvádí skvělé výkony

Rosol na Tsongu nestačil

Lukáš Rosol nastoupil do zápasu o účast v hlavní fázi turnaje v Miami proti Jo-Wilfriedovi Tsongovi s pozitivní bilancí vzájemných utkání v poměru 3:2, navíc s vědomím, že dva poslední duely vyhrál. První set však patřil bývalé světové pětce. Francouz dvakrát prolomil podání brněnského rodáka, sám o servis přišel jen jednou a sadu vyhrál za 33 minut 6:3.

Tsonga, kterému v současné době patří až 118. místo světového řebříčku, začal výborně i druhý set, když sebral hned úvodní Rosolovo podání. A když Tsonga brejknul svého soupeře i podruhé a šel do vedení 3:0, zdálo se být o výsledku utkání rozhodnuto.

Třiatřicetiletý Rosol utkání ještě zdramatizoval, když stejně starému soupeři vzal servis, na více to však nestačilo. Tsonga vyhrál za 1 hodinu a 19 minut 6:3, 6:4 a zajistil si účast v ve finálovém kvalifikačních kole turnaje v Miami.

Foto: © Česká sportovní / Pavel Lebeda

Lukáš Rosol na Tsongu nestačil

Turnaj v Miami
Kvalifikace - semifinále
Tsonga (Fra.) - Rosol 6:3, 6:4
Muchová - Diatchenková (Rus.) 7:6, 6:1
Kr. Plíšková - Bogdanová (Rum.) 6:4, 1:6, 7:5
Bouzková - Boulterová (Brit.) 6:4, 1:6, 7:5

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články