Hlavní obsah

Australský bouřlivák se opět předvedl. Tentokrát ale svými parádičkami

Miami/Praha

Fanoušci ho v oblibě příliš nemají. Důvod? Demoluje rakety jak na běžícím pásu, hádá se s rozhodčími, nemá respekt k soupeřům. Když ale Nic Kyrgios vytáhne nějakou parádičku, jako třeba nyní tweenery na právě probíhajícím turnaji v Miami, diváci jsou z jeho tenisového umění u vytržení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Paráda Nicka KyrgioseVideo: sntv

 
Článek

Svým chováním všechny pobuřuje. Už není ničím neobvyklým, když v návalu vzteku rozmlátí raketu, vulgárně vynadá rozhodčímu nebo odchodí utkání, protože už ho to nebaví. Nick Kyrgios je jedním z největších bouřliváků na okruhu ATP, zároveň je ale považován za jeden z největších talentů současnosti.

Jeho parádičky, které během zápasů předvádí, jsou neuvěřitelné, a i když není oblíbený, diváci ho dokážou náležitě ocenit pořádným potleskem. Třeba jako nyní na turnaji v Miami, kde během svých utkání předvedl několik tweenerů a i soupeři jen zírali. Ten zatím poslední úder mezi nohama vystřihl v osmifinálovém duelu proti Bornu Čoričovi.

Rázem se o jeho kousku začalo hovořit jako o možném aspirantovi na úder turnaje. Tato lahůdka však nebyla jediná, kterou třiadvacetiletý Kyrgios na turnaji předvedl. Hodně si pohrál i s Dušanem Lajovičem, se kterým se střetl ve třetím kole. V zápase si dokonce dvakrát dovolil dát podání spodem.

Poprvé byl Lajovič zaskočen a Kyrgios tak získal fiftýn esem. Podruhé ho už Lajovič sice doběhl, ale Kyrgios i tak výměnu získal. A nechyběly samozřejmě ani tweenery, které Australanovi také přinesly proti Lajovičovi vítězné fiftýny. Na jeho další famózní údery si ale budeme muset počkat, neboť do čtvrtfinále, přes následného soupeře Čoriče, nepřešel.

Reklama

Související témata: