Hlavní obsah

Podle Cashe může Ósakaová v budoucnu předčit i Williamsovou

Wimbledonského vítěze Pata Cashe uchvátily výkony světové tenisové jedničky Naomi Ósakaové. Podle slavného Australana má talentovaná Japonka na to, aby předčila i třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku Serenu Williamsovou. V sobotu bude soupeřkou Ósakaové ve třetím kole Roland Garros Kateřina Siniaková.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Naomi Ósakaová otočila v Paříži zápas s Viktorií Azarenkovou.Video: sntv

 
Článek

Ósakaová se v Paříži může stát první tenistkou, která vyhraje své první tři grandslamové tituly v řadě. "Pro mne je tou nejpůsobivější hráčkou od dob Sereny Williamsové," řekl Cash.

Loňská sezona byla pro jednadvacetiletou Japonku průlomová, když ve finále US Open zdolala Williamsovou a nečekaně vyhrála první grandslam. O pět měsíců později navázala dalším triumfem na Australian Open, kde ve finále porazila Petru Kvitovou. "Má schopnost hrát jako Serena Williamsová. Předpoklady v pohybu, úderech i fyzické kondici tam bezesporu jsou," prohlásil Cash.

U japonské tenistky ocenil hlavně její schopnost hrát v klidu i vyhrocené zápasy. "Určitě musela mít nějaké obavy, ale nevypadalo to tak. Za nic bych ji neodepsal," dodal uznale Cash poté, co Ósakaová na Roland Garros otočila už zdánlivě ztracený zápas druhého kola s Viktorií Azarenkovou.

Vyhrát tři po sobě jdoucí grandslamové turnaje se naposledy podařilo Williamsové v roce 2015.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner