Hlavní obsah

Kanadský zázrak je potřetí v sezoně ve finále. O titul si zahraje i Vekičová

Praha

Osmnáctiletý kanadský tenista Felix Auger-Aliassime si zahraje potřetí v sezoně finále turnaje ATP. Ve Stuttgartu dnes postoupil bez boje, neboť jeho zkušenější krajan a loňský finalista Milos Raonic k utkání nenastoupil kvůli problémům se zády. Soupeřem kanadského mladíka bude Ital Matteo Berrettini, který porazil domácího Jana-Lennarda Struffa 6:4, 7:5.

Foto: Stein Silas, ČTK

Felix Auger Aliassime si zahraje ve Stuttgartu o titul

Článek

Auger-Aliassime hraje na elitním okruhu travnatý turnaj poprvé a rovnou se dostal až do finále. Ve čtvrtfinálovém utkání s Němcem Dustinem Brownem měl sice namále, neboť čelil mečbolu, ale nakonec po třech tie-breacích postoupil.

O titul už letos Auger-Aliassime hrál na antukových turnajích v Riu de Janeiro a Lyonu, ale ani jednou neuspěl. O pět let starší Berrettini má na kontě dva tituly a rovněž ho čeká třetí letošní finále. V dubnu vyhrál v Budapešti, v květnu neuspěl v Mnichově.

Vekičová je po prvním zápase na trávě ve finále v Nottinghamu

Chorvatská tenistka Donna Vekičová odehrála v semifinále turnaje v Nottinghamu poprvé v týdnu celý zápas na trávě a postoupila do nedělního souboje o titul. Vítězka turnaje z roku 2017 dnes porazila Němku Tatjanu Mariaovou 5:7, 6:0 a 6:0.

V Nottinghamu pršelo celý týden, a aby se vůbec stihnul turnaj odehrát, museli organizátoři přesouvat zápasy na tvrdý povrh do haly. V ní také Vekičová odehrála své první dva zápasy a část pátečního čtvrtfinále proti Francouzce Kristině Mladenovicové, poté co tenistky opět vyhnal z travnatých kurtů déšť.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Donna Vekičová je ve finále Nottinghamu

Ani semifinále proti Mariaové se nevyhnulo dešťové pauze, jež přišla kuriózně za stavu 5:0 v třetím setu. Ani půlhodinová přestávka ale Vekičovou nezastavila a v následujícím gamu pečetila vítězství.

Jméno své finálové soupeřky se Vekičová dozví až v neděli, neboť druhé semifinále mezi turnajovou jedničkou Caroline Garciaovou z Francie a Američankou Jennifer Bradyovou bylo kvůli dešti přerušeno a odloženo za stavu 4:3 ve třetím setu pro Garciaovou.

Turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):
Muži (dotace 711 275 eur):
Čtyřhra - finále:
Inglot, Krajicek (Brit./USA) - Daniell, Koolhof (N. Zél./Niz.) 6:4, 4:6, 10:4
Ženy (dotace 250 000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Riskeová (USA) - Kuděrmětěvovová (Rus.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:5)
Bertensová (1-Niz.) - Rybakinová (Kaz.) 6:4, 6:4
Turnaj mužů ve Stuttgartu (tráva, dotace 754 540 eur):
Dvouhra - semifinále:
Berrettini (It.) - Struff (Něm.) 6:4, 7:5
Auger-Aliassime (7-Kan.) - Raonic (6-Kan.) bez boje
Turnaj žen v Nottinghamu:
Dvouhra - semifinále:
Vekičová (2-Chorv.) - Mariaová (9-Něm.) 5:7, 6:0, 6:0

Reklama