Hlavní obsah

Za hranou! Jsi směšný jako tvoje čepice, urazil Kyrgios rozhodčího. Dej si na mě bacha, reagoval sudí

Praha

Je mu všechno jedno. Když se mu něco nelíbí, dotyčný to okamžitě pocítí. Nick Kyrgios to předvedl v minulosti už mockrát, jeho poslední zářez však už byl přece jen dost za hranou. Předvedl ho na turnaji v Londýně v zápase 1. kola se Španělem Carballesem Baenou. Předmětem sporu se tradičně stal jeden z míčů, který dle Australana skončil v autu. „Ty magore, co to k***a děláš,“ hulákal na nešťastného umpirového rozhodčího Murphyho.

Foto: Sport.cz

Nick Kyrgios se postaral o další skandál.

Článek

První set se pomalu blížil do svého závěru. Stav byl 5:4 pro Kyrgiose, Australan měl navíc při Španělově podání setbol. Carballes však nebezpečí zažehnal druhým servisem, který však podle čtyřiadvacetiletého bouřliváka skončil v autu.

A show začala. Kyrgios hlavnímu rozhodčímu i lajnovým opakovaně sprostě vynadal, za což si však od Murphyho vysloužil pouze varování. „Jsi magor a směšná figurka. Podívej se na sebe. Jsi směšný jako tvoje čepice. Proč ji máš, když je zataženo? Vůbec na mě nemluv. Nemá cenu se vůbec snažit, když jsou tady lidi jako ty. Pokud budeš takový chyby opakovat, končím,“ vyhrožoval Australan.

„Varuju tě, dávej si bacha na to, co říkáš,“ snažil se běsnícího tenistu zklidnit umpirový sudí. Následovala smrť dalších urážek, hlavní rozhodčí se však k dalšímu trestu, kterým by mohla být i diskvalifikace, neodvážil.

Ve svém představení pokračoval i v následném tiebreaku. „Ten set měl skončit už před patnácti minutami," běsnil Kyrgios, který celý zápas nakonec vyhrál 7:6, 6:3.

Zájem o jiný zápas

Fanoušky však „zaujal“ i dalším vystoupením. Během výměny stran se místo odpočinku vydal přes plot sledovat průběžně hraný zápas na vedlejším kurtu mezi Gillesem Simonem a Kevinem Andersonem.

A tím to neskončilo. Po získaném prvním setu ironicky tleskal čárovým rozhodčím. „Super, můžu ten set vyhrát třikrát, čtyřikrát, pětkrát, kolikrát chcete,“ pokračoval Kyrgios.

Vytočený tenista se nezklidnil ani ve druhém setu. Za stavu 2:1 si na kurt zavolal supervisora turnaje Aliho Niliho. „Dvacet lidí v hledišti vidělo, že to byl jasný aut. Běžte a zeptejte se jich. Nebudou lhát, nemají k tomu žádný důvod,“ vracel se ke spornému momentu Kyrgios.

Druhý set však už bez problémů zvládl, sadu vyhrál 6:3 a ve druhém kole změří síly s kanadskou vycházející hvězdičkou Felixem Augerem-Aliassimem.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori