Hlavní obsah

České tenistky rozesmály fanoušky. Žádost Strýcové pobavila Plíškovou i hlavní sudí

Birmingham/Praha

Z pohledu českého fanouška se jednalo o velmi zajímavý moment. Ve čtvrtfinále turnaje v Birminghamu změřily síly Kristýna Plíšková s Barborou Strýcovou. Zápasu dodal na zajímavosti i fakt, že prvně jmenovaná v předcházejícím duelu zdolala své o dvě minuty mladší dvojče Karolínu a postarala se tak o obrovské překvapení. Další na řadě měla být zkušená Barbora Strýcová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barbora Strýcová vyřadila v Birminghamu krajanku Kristýnu Plíškovou.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Kristýna Plíšková si na svém prvním travnatém turnaji v roce počínala skvěle. V předcházejících duelech vyřadila včetně kvalifikace pět soupeřek, vedle světové trojky sestry Karolíny i další Češku Marii Bouzkovou.

V souboji se svým slavnějším dvojčetem si spolu s vítězstvím připsala i další cenný triumf, když své soupeřce nasázela 24 es, což je letošní nejvyšší počet, jaký se jakékoliv tenistce povedl.

Foto: Nigel French, ČTK/AP

Kristýna Plíšková na returnu

Do zápasu s plzeňskou rodačkou však nevstoupila šťastně, první set celkem hladce prohrála 2:6. Ve druhém setu se hra vyrovnala, nejzajímavější moment však přišel za stavu 2:2 při podání lounské rodačky.

Po servisu Plíškové na střed kurtu se Strýcová natahovala marně. K překvapení všech si však jednapadesátá hráčka světa vzala challenge, čili požádala o kontrolu dopadu míčku „Jestřábím okem".

Jak hlavní rozhodčí, tak Kristýna Plíšková na ostřílenou tenistku nevěřícně pohlédly, ta však necouvla. Technologie ukázala to, co viděli asi všichni, totiž že míček skončil hluboko v požadovaném území pro servis.

Sama Strýcová se začala možná jedné z nejméně povedených žádostí o challenge v letošním roce smát, k všeobecnému veselí se přidala decentním úsměvem i její krajanka. Neobvyklý požadavek pobavil i fanoušky, koutky cukaly i hlavní rozhodčí zápasu.

Tolik důvodů k úsměvům už Plíšková neměla po zápase, na Strýcovou totiž nestačila. Zápas prohrála 2:6, 4:6 a její úspěšné tažení v Birminghamu skončilo.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori