Hlavní obsah

Veselý - Paul 6:2, 6:3, 6:3Veselý i Martincová se probojovali na Wimbledon. Další Češka postoupila jako lucky loser

Praha
Aktualizováno

Výbornými výkony se v kvalifikaci na Wimbledon blýskl Jiří Veselý, který ani v závěrečném kole neztratil proti Američanovi Paulovi ani set (6:2, 6:3, 6:3) a slaví postup do hlavní soutěže. Do ní se probojovala také Tereza Martincová. Poslední krok sice nezvládla Marie Bouzková, když ve dvou setech prohrála s Anou Bogdanovou z Rumunska, nakonec ale do hlavní soutěže postoupila jako lucky loser. Na vysněný postup naopak nedosáhl Lukáš Rosol, který nestačil na Japonce Sugitu, kterému podlehl po setech 4:6, 3:6, 2:6.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Veselý mohl být se svým výkonem spokojen (archivní foto)

Článek

Lukáš Rosol si hlavní soutěž Wimbledonu nezahraje. V závěrečném kvalifikačním kole nestačil na japonského tenistu Sugitu, kterému podlehl za hodinu a čtyřicet minut po setech 4:6, 3:6, 2:6.

První set rozhodlo za stavu 3:3 jediné prohrané Rosolovo podání. Sugita, kterému patří až 258. příčka, ho za 33 minut vyhrál 6:4 a zajistil si vedení 1:0 na sety.

I ve druhé sadě přišel jako první o servis český tenista. Za stavu 2:3 však poprvé v zápase vzal třicetiletému Japonci podání. Ani to však nestačilo. Rosol neuspěl na servisu ani v následujících dvou gamech a sadu za 39 minut ztratil 3:6.

Rosol po odvrácených mečbolech z předcházejícího utkání s Gariou-Lópezem již síly na zvrat nenašel, v třetím setu dvakrát ztratil servis a zápas prohrál 0:3.

Veselý slaví postup

Postup do hlavní soutěže si naopak zajistil Jiří Veselý. Po triumfech nad Bolellim a Menedezem zvítězil bez ztráty setu i nad Američanem Paulem.

"Jsem šťastný, proletěl jsem tím jako nůž máslem. Předvedl jsem solidní výkon, dobře jsem podával a také jsem udržel klidné nervy," řekl Veselý pro web Tenisový svět.

V úvodní sadě přišel český tenista o servis jednou, svému soupeři ho však vzal hned třikrát a set vyhrál za 34 minut 6:2.

Dvaadvacetiletý Američan těžko hledal na českého tenistu zbraň i v následující sadě. Na returnu neuspěl, sám dvakrát zaváhal při svém podání a sadu tratil 3:6.

Příbramský rodák už si šanci vzít nenechal. K postupu do hlavní soutěže mu v závěrečné sadě stačilo jednou sebrat podání soupeře, sám byl naopak bezchybný a po dvou hodinách boje vyhrál 6:2, 6:3 a 6:3.

Martincová udělala poslední krok po výhře 6:4, 3:6, 7:5 nad druhou nasazenou Annou Blinkovovou z Ruska. Od pondělka na ni čeká druhý grandslam v kariéře po předloňském US Open.

Bouzková, jež ve 3. kole kvalifikace prohrála ve dvou setech s Anou Bogdanovou z Rumunska, se na grandslamovém turnaji představí potřetí. Po premiéře na loňském US Open si jako šťastná poražená zahrála i letos na Roland Garros.

Kvalifikace na grandslamový turnaj Wimbledon:
Muži - 3. kolo:
Veselý (7-ČR) - Paul (30-USA) 6:2, 6:3, 6:3
Sugita (Jap.) - Rosol (29-ČR) 6:4, 6:3, 6:2
Ženy - 3. kolo:
Martincová (29-ČR) - Blinkovová (2-Rus.) 4:6, 6:3, 7:5
Bogdanová (24-Rum.) - Bouzková (13-ČR) 6:3, 6:1.

Reklama