Hlavní obsah

Nadal prodává luxusní jachtu se čtyřmi ložnicemi. Zájemci si musí připravit pořádný balík

Londýn/Praha

Druhý tenista světa Rafael Nadal se po již tradičním triumfu na French Open chystá na start ve Wimbledonu. V mezičase ale také prodává milovanou jachtu Monte Carlo 76 s názvem Beethoven, kterou několikrát označil za svůj domov.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Nadal skáče do moře z paluby své jachty Beethoven, kterou nyní prodává.

Článek

Osmnáctinásobný grandslamový šampion koupil třiadvacet metrů dlouhé plavidlo vybavené čtyřmi ložnicemi před třemi roky a zaplatil za něj v přepočtu necelých 80 milionů korun, nyní ho podle britského listu The Sun prodává zhruba o devět milionů levněji.

Nadal, který pochází z Mallorky, měl vždy k moři blízko a na jachtu, která je schopna vyvinout rychlost 56 km/h, se rád uchyloval, když cítil potřebu nerušeného soukromí.

V rozhovoru pro magazín Barche dříve uvedl: „Být na palubě jachty mi dává příležitost se vzdálit, když to potřebuji. Mám rád lidi, ale někdy chci být jen sám se sebou, nebo jen s pár přáteli," vysvětloval své zalíbení v mořeplavbě.

Zároveň si postěžoval, že je po většinu roku kvůli tenisu na cestách, a tudíž nemůže svoji loď využívat tak, jak by si představoval. A možná právě proto se ji rozhodl prodat.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori