Hlavní obsah

Strýcová asi dostane košem. Wimbledon možná ozdobí superhvězdný pár

Londýn/Praha

Největší hvězdy dvouhry světového tenisu se obvykle deblu příliš nevěnují. A dvojnásob to platí o smíšené čtyřhře. Jenže nyní možná dojde k výjimce. Spekuluje se totiž o tom, že na letošním Wimbledonu dojde v rámci mixu ke spojení dvou veleúspěšných osobností singlu - Andyho Murrayho a Sereny Williamsové.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Britský tenista Andy Murray v akci na turnaji v Queensu. Spojí se pro Wimbledon s americkou hvězdou?

Článek

Oba letos laborují se zraněními. Mladší ze sester Williamsových odehrála v tomto roce pouze pět turnajů kvůli potížím s kolenem, Murray má za sebou návrat po dlouhém výpadku, během kterého prodělal i operaci kyčle.

A britský tenista se po zranění vrací k tenisu právě skrz čtyřhru. Na tu wimbledonskou je už domluven s Francouzem Herbertem, hlásí ale, že by si rád zahrál i mix. Zatím se však setkával s odmítnutím, ať už šlo o vítězku French Open Bartyovou, nebo o Francouzku Mladenovicovou.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Američanka Serena Williamsová.

Spolupráci pak sice Murraymu nabídla přes Instagram Barbora Strýcová, nyní se ale začalo spekulovat o možnosti, že by se pro letošní smíšenou čtyřhru v All England Clubu mohli spojit singloví wimbledonští šampioni z roku 2016. Serena Williamsová totiž všechny překvapila, když oznámila, že je „k dispozici“.

Až tak jednoduché to ale asi nebude. Američanka totiž poté dodala, že si ráda z lidí střílí, a upřesnila, že vše bude záležet na její kondici. „Uvidíme, jak to půjde s mým kolenem,“ cituje slavnou Američanku, jíž spolupráci na usmířenou nabídl Dominic Thiem, BBC Sport.

Sám Murray ale naznačil, že by se spolupráci nebránil. „Je pravděpodobně nejlepší hráčkou v historii,“ řekl Murray. „Byla by docela solidní partnerkou,“ smál se.

Bude Williamsová natolik v dobré formě, aby se s Murraym pro čtyřhru opravdu spojila? Pokud ano, vznikl by nejen hvězdný, ale také velice silný deblový pár.

Reklama