Hlavní obsah

Osmifinále Wimbledonu? Dobrý výsledek, potěšilo mě to, nesmutní po porážce Kvitová

Tenistka Petru Kvitovou potěšila účast v osmifinále Wimbledonu. Dvojnásobná vítězka z All England Clubu kvůli natrženému svalu v předloktí levé ruky na turnaji málem nehrála, proto brala vyřazení ve 4. kole po třísetové prohře s domácí Johannou Kontaovou pozitivně.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Petra Kvitová gratuluje k postupu své přemožitelce Johanně Kontaové

Článek
Fotogalerie

"Postup do osmifinále beru jako dobrý výsledek, který mě potěšil. Budu dál pracovat. Po všem, čím jsem si prošla, jsem šťastná už jen z toho, že si udržuju pozitivní myšlení," uvedla Kvitová v prohlášení pro média.

Na tiskovou konferenci po utkání nedorazila z osobních důvodů, oznámili organizátoři.

V utkání s Kontaovou na centrkurtu vyhrála první set . "Ale ona hrála čím dál lépe. Ve druhém setu jsem v nohách necítila žádnou energii, takže jsem se špatně pohybovala," uvedla svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka k průběhu zápasu.

Kvitová: Své šance jsem nevyužila

Ve třetím setu rychle ztrácela 1:5, ale ještě dokázala snížit na 4:5. "Zase jsem se vyhecovala, vytvořila jsem si pár šancí, ale nevyužila jsem je," litovala. Zápas ztratila 6:4, 2:6, 4:6 . "Byl dobrý z obou stran. Měl vysokou kvalitu," uvedla Kvitová.

Osmifinále je pro devětadvacetiletou hráčku nejlepší výsledek v Londýně od titulu z roku 2014. Svůj oblíbený turnaj ovládla také v roce 2011.

Reklama

Související témata: