Hlavní obsah

Báječná Muchová nadchla i Jágra. To byl tenis! smekala legenda a přidala vzkaz tatínkovi hráčky

Praha

Pondělní více než tříhodinová česká bitva Karolín Muchové s Plíškovou o vstupenku do čtvrtfinále Wimbledonu nadchla nejednoho tenisového fanouška. Před výkonem dvaadvacetileté Muchové, která hned svou první účast na trávě v All England Clubu proměnila v postup mezi nejlepší osmičku, smekl i legendární hokejový útočník Jaromír Jágr.

Foto: Sport.cz s Právo a Reuters

Parádní výkon Karolíny Muchové nadchl i Jaromíra Jágra

Článek

„To byl tenis! Velká škoda, že mohla postoupit jen jedna Karolína. Ne hokej, ne fotbal, ale český ženský tenis je nejlepší na světě," napsal Jágr na svůj Instagram a připomínal báječný úspěch českých hráček.

Čtyři z nich (Karolína Plíšková, Karolína Muchová, Barbora Strýcová a Petra Kvitová) prošly na letošním Wimbledonu mezi nejlepší šestnáctku, Muchová se Strýcovou dnes dokonce zabojují o postup do semifinále. „Gratulace i Báře," neopomněl sedmačtyřicetiletý hokejista ani Strýcovou, která si v osmifinále vyšlápla na jednadvacátou nasazenou Belgičanku Mertensovou.

A vzkaz Jágr poslal i otci Muchové, bývalému vynikajícímu fotbalistovi Olomouce či Zlína a nynějšímu asistentovi trenéra druholigové Jihlavy Josefu Muchovi. Ten zápas své dcery proti Plíškové sledoval přímo ve Wimbledonu z lóže.

„Pane fotbalový trenére Mucho, dejte si teď od fotbalu pauzu a buďte s dcerou. Myslím, že si jednou zakřičíte - má dcera je první na světě," zakončil svůj příspěvek útočník a majitel kladenských Rytířů.

Reklama

Související témata: