Hlavní obsah

Dohra finále US Open. Hvězdná tenistka po něm začala chodit k terapeutovi

Londýn/Praha

Vzpomínáte na loňské finále US Open mezi Serenou Williamsovou a Naomi Ósakaovou? Co se vám vybaví? Každému asi více než překvapivé vítězství Ósakaové vyvstane na mysl výbuch Williamsové. S americkou tenistkou tehdy cloumaly emoce, hádala se s rozhodčím a dokonce ho nazvala lhářem. Nyní třiadvacetinásobná grandslamová vítězka přiznala, že po tomto skandálu začala chodit na terapii.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová po finále US Open.

Článek

„Nemohla jsem z Ósakaové mít větší radost. Ale co se týká mě, cítila jsem se poražená a znevážená,“ uvedla Serena Williamsová na webu BBC. Americkou tenistku tehdy rozlítilo to, když jí rozhodčí udělil trestný fiftýn za nepovolené koučování a vzteklé mrštění raketou. Začala se s ním dohadovat a následně jí byl udělen trestný game.

Williamsová rozhodčího dokonce nazvala lhářem a zlodějem a o jejím výbuchu se pak ještě hodně dlouho diskutovalo. Úspěšná hráčka své chování ospravedlňovala tím, že se stala obětí sexismu, a tak to cítí i nyní. „Čím to je, že když se ženy rozčílí, tak dostanou nálepku jako emocionální, šílená, iracionální, ale když se to stane muži, tak je považován za vášnivého a silného?“ ptala se dál.

„Nechci se vyhýbat penalizacím, jen chci, aby se mnou zacházelo jako s ostatními,“ vysvětlovala třiadvacetinásobná grandslamová vítězka s tím, že po finále US Open se rozhodla vyhledat pomoc. „Začala jsem chodit k terapeutovi. Hledala jsem tam odpovědi. I přestože jsem cítila, že dělám pokroky, nebyla jsem schopná vzít raketu do ruky,“ přiznala.

„Uvědomila jsem si, že jediným způsobem, jak se pohnout dál je to, že se omluvím té osobě, která si to nejvíc zasloužila. Když mi pak přišla od Naomi odpověď, stékaly mi po tvářích slzy,“ zavzpomínala bývalá světová jednička. „Lidé často zaměňují hněv za sílu, nedokážou mezi nimi rozlišovat. Nikdo se nedokáže postavit sám za sebe jako ty, pokračuj v této cestě,“ prozradila Williamsová část odpovědi, kterou dostala od japonské tenistky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články