Hlavní obsah

Tohle se nemělo stát! Hlavní rozhodčí skončil na zemi. A Wimbledon se bavil

Londýn/Praha

Striktní pravidla, důrazný apel na dodržování tradic včetně požadavků na bezchybné bílé oblečení. Tím vším je proslulý tenisový Wimbledon. I na nejslavnějším turnaji světa se však fanoušci umí pořádně odvázat. Naposledy se o to postaral deblový zápas tenisových legend, který tradičně grandslamové podniky doprovází.

Foto: Sport.cz

Hlavní rozhodčí pobavil fanoušky

Článek

Od vypjatých duelů tenisových hvězd současnosti si fanoušci mohli odpočinout během veteránského deblového duelu mezi Henrim Lecontem a Patrickem McEnroem na jedné straně a Jaccem Eltinghem a Paulem Haarhuisem na druhé. A zklamaní rozhodně nebyli.

Hvězdy minulosti londýnským fanouškům ukázaly, že ze svého umění pranic nezapomněly. Ztracenou rychlost nahradily výbornou technikou, výměny nezapomněly proložit exhibičními kousky.

Do hlavní role se však nakonec nepasoval ani jeden ze čtveřice účastníků. Stal se jím překvapivě hlavní rozhodčí utkání. S tím si za stavu 5:5 ve druhém setu vyměnil místo legendární Francouz Leconte.

Úderová jistota a pak pád

A sudí jasně prokázal, že tenis ovládá nejen po stránce pravidel. Několika jistými údery na síti si získal fanoušky, pětapadesátiletý Francouz ho navíc z umpiru povzbuzoval výkřiky obdivu i souhlasu nad přesnými zakončeními.

"Ano, skvěle. A teď to rozhodni!" Takové hlasy od bývalého pátého hráče světa rozesmály výborně se bavící fanoušky. To hlavní však mělo teprve přijít.

Foto: Sport.cz

Fanoušci se během zápasu legend rozhodně nenudili.

Po přestřelce na síti totiž sudí ve snaze rychle reagovat na volej skončil k pobavení diváků i všech aktérů na wimbledonském pažitu. "Rozhodně jsi můj hrdina. Ještě jednou, prosím," ocenil k nadšení fanoušků bojovný výkon rozhodčího Leconte.

Duel legend nakonec Leconte s McEnroem prohráli, účel zápasu však byl k potěše nadšených příznivců zcela naplněn.

Reklama