Hlavní obsah

Místo pařby na ostrově bude usilovat o největší úspěch v kariéře. Bautista musel odložit rozlučku se svobodou

Londýn/Praha

To, že by se mohl dostat až do semifinále Wimbledonu, ho vůbec nenapadlo. Proto si na druhý týden slavného grandslamu naplánoval rozlučku se svobodou na Ibize. Zatímco kamarádi tam už jsou, Roberto Bautista se chystá na svůj zatím nejdůležitější zápas v kariéře. O postup do finále bude v pátek odpoledne bojovat s Novakem Djokovičem. „Je ale lepší být tady,“ culil se španělský tenista.

Foto: Profimedia.cz

Roberto Bautista udivuje svými výkony ve Wimbledonu.

Článek

Teplo, moře a pořádná pařba. Takový byl plán na tento týden překvapivého semifinalisty ve Wimbledonu. Roberto Bautista vůbec nepočítal s tím, že by se na slavném grandslamu mohl dostat až do semifinále. A tak si na tuto dobu naplánoval se svými kamarády rozlučku se svobodou. „Už jsme měli všechno domluvené a mých šest kamarádů už je tam,“ přiznal s úsměvem Bautista na webu ATP.

„Ale jsem rád, že jsem tady. Je to lepší,“ vyprávěl dál španělský tenista, který se místo válení na pláži pokusí v pátek dosáhnout svého zatím největšího úspěchu v kariéře. Poprvé má možnost se dostat do finále grandslamu. Jeho soupeřem bude obhájce titulu, Novak Djokovič. Dalšími semifinalisty jsou legendy Roger Federer a Rafael Nadal.

„Je to skvělý pocit být vedle takových jmen. Jsou to jedni z nejlepších tenistů historie. Je to čest být vedle nich v semifinále toho turnaje,“ přiznal dvaadvacátý hráč světa, který letos vítěze patnácti grandslamových titulů už dvakrát dokázal porazit. Djokoviče nejprve vyřadil v semifinále na turnaji v Dauhá a poté si s ním poradil i v osmifinále v Miami.

„Novak je světovou jedničkou a na trávě hraje velice dobře. Pokud ho chci porazit, tak musím předvést výborný tenis. Teď mi to docela jde. Myslím, že to bude úžasný zápas,“ uzavřel Bautista, který se s Djokovičem doposud střetl desetkrát. Z toho třikrát budoucí ženáč odcházel jako vítěz.

Reklama

Související témata: