Hlavní obsah

Lendl si peskování nenechal líbit, už není koučem Zvereva. Něco se pokazilo, naznačuje Becker

Hamburk/ Praha

Legenda světového tenisu Ivan Lendl už není koučem hvězdného Němce Alexandera Zvereva. Podle informací serveru tennis.com československý rodák ukončil spolupráci se světovou pětkou s okamžitou platností.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Zverev už není svěřencem Ivana Lendla.

Článek

Jeho krok se dal očekávat, protože Zverev po krachu ve Wimbledonu, kde skončil už v prvním kole na raketě českého kvalifikanta Jiřího Veselého, se do stylu práce osminásobného grandslamového vítěze dost nevybíravě opřel.

„Někdy jdeme na trénink, ten trvá přes dvě hodiny. A on půl hodiny stojí zády ke mně a vypráví mi o tom, jak hrál golf. Hlavním tématem je pro něj i jeho malý pejsek. Mluvili jsme o tom a řekl jsem mu, že by se měl více soustředit na tenis. Mnoho věcí se změní," prohlásil Zverev před novináři v Hamburku.

A změna přišla hned po pár dnech. Němec si musí hledat nového kouče.

Lendl měl pomoct dvaadvacetiletému talentovi konečně prorazit na grandslamových turnajích, ale v nich Zverev dál zůstává daleko za očekáváním.

Nejvýraznějším úspěchem jejich vzájemné spolupráce, která trvala od loňského srpna, je tak mladíkovo vítězství na Turnaji mistrů.

„Vyhráli Turnaj mistrů a pak se něco mezi nimi zlomilo. Nebudu zacházet do detailů, ale souvisí to s Apeyem," komentoval v Hamburku trochu tajuplně dění mezi Lendlem a Zverevem Boris Becker.

Odkazoval přitom na hráčovy potíže se soudním procesem, který vede s bývalým manažerem Patriciem Apeyem.

„Sašovi dál věřím, je pořád velmi mladý. Myslím, že jednoho dne z něj bude opravdu velký hráč. Momentálně si ale řeší nějaké záležitosti mimo kurt, což znemožňuje spolupráci způsobem, který je v souladu s mojí filosofií," vysvětlil svůj krok Lendl.

Reklama