Hlavní obsah

Špatná zpráva, zdravotní trable české tenisové hvězdičky jsou vážnější. Jak dlouho nebude hrát?

Špatná zpráva! Pauza finalistky tenisového French Open Markéty Vondroušové se protáhne déle než se očekávala. Proto se odhlásila z turnaje v kanadském Torontu. „V důsledku dalších vyšetření a konzultací se ukázalo, že rehabilitace bude delší než se na předpokládalo," uvádí MUDr. Vlastimil Voráček, který o zdraví talentované Češky stará.

Foto: Martin Kabát

Tenistka Markéta Vondroušová (uprostřed) ve společnosti manažera Jana Koukala, jeho manželky Adély a jejich syna Joakima.

Článek

Co tenistku vlastně už pěkných pár týdnů trápí? „Z důvodu přetížení hrací ruky během antukové sezony, která vyústila na Roland Garros, nastal zánětlivý syndrom v zápěstí. Ten se naplno rozjel při přechodu na trávu a jiné těžší míče," citoval před časem vyjádření lékaře manažer tenistky Jan Koukal.

Vondroušová rehabilitovala v Tatrách, pak se byla podívat třeba na pohárový zápas fotbalové Plzně proti Olympiakosu. A teď je jasné, že bude odpočívat a léčit se dál. Musela se odhlásit z turnaje v Torontu, který měla původně stihnout. „Toto zranění vyžaduje šetrný postup a čas. Prioritou je úplné vyléčení a kvalitní příprava. To za současných okolností nebylo možné a proto jsme se dohodli na odhlášení z turnaje v Torontu," dodává MUDr. Voráček.

Nyní je Vondroušová na 4 dny u moře, což jí doporučil v rámci rehabilitace fyzioterapeut tenistky Martin Janoušek. Následně se rozhodne, zda zdraví dovolí Vondroušové hrát na turnaji v Cincinnati, nebo do betonové části sezony vstoupí až při grandslamovém US Open.

Reklama

Související témata: