Hlavní obsah

Murrayho velký comeback. Grandslamový šampion se chce do dvouher vrátit už v Cincinnati

Praha

Britský tenista Andy Murray by se mohl vrátit na kurty ve dvouhře na srpnovém turnaji v Cincinnati. Bývalý první hráč světa a trojnásobný grandslamový vítěz se v singlu kvůli zdravotním problémům naposledy představil na letošním Australian Open.

Foto: Sport.cz

Andy Murray by se rád do dvouher vrátil už na turnaji v Cincinnati

Článek

Dvaatřicetiletého Murrayho vyřadily ze hry dlouhodobé potíže s kyčlí a letos v lednu se znovu po roce podrobil operaci. Po vyřazení v prvním kole Australian Open naznačil konec kariéry, ale v březnu začal s pozvolným tréninkem a k tenisu se vrátil ziskem titulu ve čtyřhře na červnovém turnaji v Londýně.

V deblu a smíšené čtyřhře se Murray představil i ve Wimbledonu a podle serveru BBC zvažuje, že by brzy mohl hrát i dvouhru. "Nejlepší variantou by byl start v Cincinnati," řekl Murray, který momentálně spolu s bratrem Jamiem startuje ve Washingtonu.

Turnaj série Masters v Cincinnati, který Murray v letech 2011 a 2008 vyhrál, začne 11. srpna. "Kdybych tam nemohl hrát, tak bych návrat nejspíš odložil až po US Open. Nechci se totiž vracet na turnaji, kde můžete hrát pět setů," odmítl Murray start na posledním grandslamu sezony v New Yorku.

Reklama

Související témata: