Hlavní obsah

Legendy kritizují Zvereva. V jeho hře nevidí žádný posun. Jsou to jen kecy, zuří mladík

Je považován za jednoho z nejtalentovanějších tenistů současnosti. Letošní sezona mu ale vůbec nevychází podle jeho představ. Neshody s trenérem Ivanem Lendlem vyústily v rozchod a nyní se na dvaadvacetiletého Němce navíc valí kritika od grandslamových vítězů. A pátý hráč světa kolem sebe začíná kopat. „Říkají jen kecy,“ rozčílil se Zverev.

Foto: Profimedia.cz

Alexander Zverev.

Článek

Tréninky s Ivanem Lendlem podle Alexandra Zvereva trvaly dvě hodiny a z toho půl hodiny legendární kouč mluvil buď o svém psovi, nebo o golfu. Není divu, že když se do světa dostaly tyto stížnosti mladého tenisty, tak s ním Lendl ukončil spolupráci. Teď se do německého hráče navíc pustily bývalé světové jedničky, které ve hře talentovaného Zvereva nevidí za poslední dobu žádný posun.

„Hraje hodně defenzivně,“ prohlásil Boris Becker o Zverevovi na webu tennisworldusa.org. „Chtěl bych ho vidět víc chodit dopředu. Klíčem je, aby míčky hrál dřív a chodil k síti. S jeho bojovností a přístupem rád ovládá soupeře, jako dlouho a proti komu ale takhle může hrát?“ zamýšlel se šestinásobný grandslamový vítěz.

Stejného názoru je John McEnroe. I podle sedminásobného grandslamového vítěze se Zverev nějak herně nevyvíjí. „V určitých fázích vyčkává, s čím přijdou jeho soupeři. Jeho tenis nejde kupředu. Dokonce i Roger Federer hraje jinak než před pěti lety. Je potřeba se neustále vyvíjet. Měl by být agresivnější,“ dodal McEnroe.

A co na to Zverev? Tomu se názory legend samozřejmě nelíbí. „Nemyslím si to, stejně tak si to nemyslí můj otec a ani Ivan Lendl. Jsou to jen kecy,“ rozčiloval se Zverev. "Becker a McEnroe hráli celý život na síti. To dělat nebudu. Jsme úplně rozdílní," uzavřel pátý hráč světa, který letos vyhrál pouze turnaj v Ženevě.

Reklama