Hlavní obsah

Kyrgios - Medveděv 7:6, 7:6Kyrgios slaví ve Washingtonu, Peschkeová vyhrála čtyřhru v San Jose

Washington/San Jose/Praha

Tenistka Květa Peschkeová s Američankou českého původu Nicole Melicharovou vyhrály na turnaji v San Jose čtyřhru a získaly čtvrtý společný titul. Nejvýše nasazené hráčky ve finále porazily japonský pár Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová dvakrát 6:4. Dvouhru ovládla nenasazená Číňanka Čeng Saj-saj, která v rozhodujícím utkání zdolala turnajovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska 6:3, 7:6. Tenisový turnaj ve Washingtonu vyhrál Australan Nick Kyrgios a získal druhý letošní titul. Ve finále zdolal Rusa Daniila Medveděva dvakrát 7:6, i když ho během zápasu trápila bolavá záda. K vítězství mu pomohlo i 18 es.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Australan Nick Kyrgios ve finále turnaje ve Washingtonu.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletá Peschkeová vyhrála v deblu 33. turnaj, o osmnáct let mladší brněnská rodačka Melicharová přidala pátý triumf. Společně už letos na okruhu WTA zvítězily v Brisbane, v loňské sezoně pak dominovaly v Praze a Tchien-ťinu.

Čeng Saj-saj dokázala v San Jose zdolat čtyři nasazené hráčky a v 25 letech vybojovala první titul. Díky trpělivé obranné hře porazila 55. hráčka žebříčku i favorizovanou světovou devítku Sabalenkovou, které v neděli pětkrát sebrala podání.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Bouřlivák Nick Kyrgios s cenou pro vítěze turnaje ve Washingtonu.

Ve finále dvouhry mužů ve Washingtonu měl v tie breaku první sady jako první setbol Medveděv, ale po následné sérii tří bodů vyhrál Kyrgios 8:6. Jediný brejkbol nebyl k vidění ani v druhém setu, po němž mohl čtyřiadvacetiletý Australan slavit šestý titul v kariéře. S hráči elitní desítky má letos impozantní bilanci, prohrál jen jeden z šesti zápasů.

"Tohle pro mne byl jeden z nejlepších týdnů v životě," řekl rodák z Canberry, který se z šesté desítky světového žebříčku posunul v novém vydání na 27. místo. Všechno přitom mohlo být jinak, kdyby proti němu v sobotním semifinále využil nejvýše nasazený Stefanos Tsitsipas z Řecka mečbol.

Tenisový turnaj mužů ve Washingtonu (tvrdý povrch, dotace 2 046 340 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kyrgios (Austr.) - Medveděv (3-Rus.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:4).
Turnaj žen v San Jose (tvrdý povrch, dotace 876 183 dolarů):
Dvouhra - finále:
Čeng Saj-saj (Čína) - Sabalenková (2-Běl.) 6:3, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Peschkeová, Melicharová (1-ČR/USA) - Aojamaová, Šibaharaová (Jap.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: