Hlavní obsah

Trůn se otřásá. Plíšková znovu útočí na pozici světové jedničky

Toronto/Praha

Překvapivé vyřazení světové jedničky Ashleigh Bartyové hned v úvodu turnaje v Torontu znovu otevřelo šanci vrátit se na čelo žebříčku pro Karolínu Plíškovou. Kromě ní může Australanku sesadit také Japonka Naomi Ósakaová. Plíšková vstupuje do turnaje v Torontu až ve středu od 17 hodin zápasem s Američankou Alison Riskeovou. Duel můžete sledovat v podrobné online reportáži na Sport.cz (vysílá O2 TV).

Foto: Ben Curtis, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková se může vrátit na tenisový trůn.

Článek

Na prognózy o střídání na světovém trůnu je ještě brzy. Torontský Rogers Cup je zatím pro favoritky pohromou. Hned po úvodních zápasech se loučila vedle Bartyové třeba předposlední šampionka US Open Sloane Stephensová, která senzačně podlehla české kvalifikantce Marii Bouzkové, či Johanna Kontaová (prohrála s Ukrajinkou Jestremskou).

Jisté je, že pokud Ósakaová ve středu večer vyřadí Tatjanu Mariaovou, žebříček WTA bude mít v novém vydání (staro)novou jedničku.

Plíšková musí ke znovudosažení této mety postoupit do semifinále. Pokud se ale Ósakaová dostane do čtvrtfinále, Češka musí k uzmutí první příčky hrát minimálně finále. Obě tenistky se nakonec mohou utkat o první příčku v přímém souboji ve finále.

Když ale Ósakaová ve svém středečním duelu vypadne a Plíšková se nedostane dál než do semifinále, zůstane v čele žebříčku Bartyová, která se na něm drží od letošního triumfu na trávě v Birminghamu.

Plíšková se s Riskeovou utkává poměrně často. Američanka z osmi vzájemných zápasů vyhrála jen dva, poslední vítězství však slavila v roce 2012 v Bronxu. V následujících pěti duelech vždy triumfovala Češka, naposledy v rámci osmifinále letošního turnaje v Dubaji.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík