Hlavní obsah

Takhle to dál nejde. Federer s Nadalem se rozhodli spojit síly

Na kurtu spolu bojují jako lvi. Když je ale potřeba, dokážou své síly spojit. Jako třeba nyní. Legendární Roger Federer a antukový král Rafael Nadal se rozhodli, že po tom všem, co se letos dělo ve vedení ATP, budou kandidovat do její Hráčské rady, jejíž prezidentem je Novak Djokovič.

Foto: Sport.cz

Roger Federer a Rafael Nadal spojí své síly.

Článek

Když letos na jaře prezident ATP Chris Kermode oznámil, že na konci tohoto roku odejde z funkce, bylo mnoho tenistů v šoku. Kermode byl totiž během svého působení úspěšný a většina tenistů ho uznávala a chválila za jeho kroky. Navíc ani nebyly uvedeny důvody, kvůli kterým Kermode ze své pozice odchází.

Okamžitě se začalo spekulovat, že za jeho odchodem stojí Novak Djokovič, který je prezidentem Hráčské rady ATP. Šestnáctinásobný grandslamový vítěz se totiž s britským funkcionářem často neshodl na téma peníze, požadoval po něm několik radikálních změn a tvrdil, že podporuje více pořadatele turnajů než tenisty.

Když se o odchodu dozvěděli grandslamoví vítězové Roger Federer, Rafael Nadal a Stanislas Wawrinka, nazlobili se. Podle nich měli být o tak důležitém rozhodnutí předem informováni. Chtěli si s Djokovičem promluvit, avšak ten o nějaké schůzky na toto téma neměl zájem. A tak už tehdy avizovali, že začnou zvažovat, zda se do Hráčské rady ATP nevrátí.

Jejich starost o další směřování asociace sílila a nyní Nadal na právě probíhajícím turnaji v Montrealu potvrdil, že bude spolu s Federerem do rady kandidovat. V Hráčské radě ATP se uvolnila místa, když ze svých funkcí odešli Robin Haase, Jamie Murray a Sergej Stachovskij. „Rozhodli jsme se s Rogerem, že do toho půjdeme spolu,“ uvedl Nadal na webu essentiallysports.com.

„Chceme pochopit, co se to ve vedení ATP teď dělo. Chceme být opět jeho součástí. Myslím, že spolu představujeme sílu, která by tenisu mohla pomoci,“ dodal osmnáctinásobný grandslamový vítěz, který doufá, že se jim podaří vylepšit komunikaci s hráči.

Reklama