Hlavní obsah

Nadal otočil zápas a v Montrealu, Siniaková s Krejčíkovou jsou v Torontu ve finále čtyřhry

Aktualizováno

Španělský tenista Rafael Nadal postoupil v Montrealu do semifinále. Druhý hráč světa s Italem Fabiem Fogninim sice prohrál první set, ale pak už mu povolil jen tři gamy a zvítězil 2:6, 6:1, 6:2. Devatenáctiletá Bianca Andreescuová si zahraje na doma v Torontu o titul. Američanku Sofii Keninovou porazila 6:4, 7:6 a její poslední soupeřkou může být Marie Bouzková, pokud vyřadí Serenu Williamsovou. Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková si na stejném turnaji zahrají o deblový titul. Nasazené jedničky zdolaly bělorusko-australský pár Azarenková, Bartyová 3:6, 6:3 a 10:4.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Rafael Nadal po vítězném zápase

Článek

Andreescuová si postup vybojovala až po pátém mečbolu. Tři měla za stavu 6:5, jenže Keninová konec oddálila alespoň do tie-breaku. Na Rogers Cupu může kanadská teenagerka vybojovat druhý titul v kariéře, letos už uspěla v Indian Wells. Zápas Bouzkové s Williamsovou by měl začít o půlnoci SELČ.

Siniaková s Krejčíkovou ovládly loni grandslamy Roland Garros i Wimbledon a vedly světový žebříček. V letošním pořadí jim patří sedmá příčka. Finále si v této sezoně zahrají podruhé, v březnu na tvrdém povrchu v Indian Wells v posledním zápase neuspěly.

Po první sadě Rafa vládl

Soupeře pro semifinále ještě nezná, zápas mezi Francouzem Gaëlem Monfilsem a Španělem Robertem Bautistou byl už po dvou výměnách přerušen pro déšť. Druhou semifinalovou dvojici tvoří Rusové Karen Chačanov a Daniil Medveděv.

Nadal s Fogninim prohrál v dubnu v semifinále v Monte Carlu a také tentokrát nezačal dobře. Měl problémy se servisem a dvakrát ho ztratil. Druhý set ale zahájil dvěma čistými gamy a pak už na kurtu jasně dominoval. Na Rogers Cupu obhajuje titul, který poprvé získal v roce 2005, když ve finále zdolal Andreho Agassiho.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Fabio Fognini (vlevo) a Rafael Nadal po zápase

Turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 6 338 885 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Fognini (7-It.) 2:6, 6:1, 6:2
Monfils (16-Fr.) - Bautista (10-Šp.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2).
Turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2 830 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Andreescuová (Kan.) - Keninová (USA) 6:4, 7:6 (7:5)
Čtyřhra - semifinále
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Azarenková, Bartyová (6-Běl./Austr.) 3:6, 6:3, 10:4.

Reklama

Související témata: