Hlavní obsah

Další senzace se nekoná, Bouzková na Williamsovou nestačila

Praha

Vysněný zápas české tenistky zvládla lépe její soupeřka. I když první set Bouzková vyhrála, zbytek zápasu si už Američanka dokázala pohlídat a zvítězila po setech 1:6, 6:3 a 6:3.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Serena Williamsová po vítězství nad Češkou Marií Bouzkovou.

Článek

Bouzková do zápasu vlétla jako uragán a stejně jako v předchozím duelu s Halepovou hned na úvod sebrala soupeřce podání, které v zápětí potvrdila ziskem svého gemu, ve kterém neztratila ani fiftýn. I Williamsová se poté dočkala čisté hry a snížila na 1:2 ze svého pohledu.

Česká naděje bez větších problémů zvládla další gem, za to Williamsové se nic nedařilo a při svém podání se dostala do velmi nepříjemné situace, když prohrávala 0:40, Bouzková nezaváhala, využila hned první brejkbol a dostala se do vedení 4:1. Publikum nevěřilo svým očím.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Marie Bouzková se raduje ze zisku prvního setu proti Sereně Williamsové.

Bouzková se následně dokázala dvakrát dostat esem ze shody a po necelé půl hodině byla blízko k zisku prvního setu. V sedmém gemu první sady už byla Williamsová značně nervózní, udělala dvě dvojchyby za sebou a i díky nim se česká tenistka mohla radovat ze zisku první sady. I přes aktivnější hru Američanky se zdálo, že senzace je na dosah.

Zvrat ve druhém setu

Ovšem chyba lávky. Úvod druhého setu zvládla už Serena lépe a bez problémů si držela podání, která získala, ve dvou ze třech případů, čistou hrou. Bouzkové se také dařilo držet podání, ale za stavu 3:3 nastal zlom. Nabídla soupeřce dva brejkboly a toho jedna z nejlepších hráček světa využila. Česká tenistka se pak pokusila o rebrejk, ale Williamsová brejk potvrdila a dostala se do vedení 5:3.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Serena Williamsová během semifinálového zápasu proti Marii Bouzkové na Rogers Cupu.

Aktuálně desátá hráčka světového žebříčku byla v ráži, rychle si vypracovala tři setboly a druhý bez zaváhání využila a bylo vyrovnáno na 1:1 na sety.

Ve třetí hře třetího setu měla Bouzková tři brejkboly na 2:1, které však nevyužila. Za to Williamsová v další hře urvala brejk. Poté si již obě tenistky držely svá podání. Za stavu 3:5 z pohledu Češky a při podání Američanky se ještě objevila jiskra naděje, když přišla dvojchyba americké tenistky, ale Williamsová své zaváhání rychle napravila a postoupila do finále turnaje, poté co dokázala otočit zápas s českou nadějí Marií Bouzkovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinálového zápasu mezi Marií Bouzkovou a Serenou Williamsovou na Rogers Cupu v TorontuVideo: sntv

Výsledky tenisového turnaje žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,830.000 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Andreescuová (Kan.) - Keninová (USA) 6:4, 7:6 (7:5).
S. Williamsová (8-USA) - Bouzková (ČR) 1:6, 6:3, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Azarenková, Bartyová (6-Běl./Austr.) 3:6, 6:3, 10:4.
Grönefeldová, Schuursová (3-Něm./Niz.) - Dabrowská, Sü I-fan (2-Kan./Čína) 6:0, 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články