Hlavní obsah

Hvězdná Serena smekla před Bouzkovou: Dala mi lekci do budoucna

Praha

Česká tenistka Marie Bouzková předváděla proti Sereně Williamsové hezký tenis, na vítězství to ale tentokrát nestačilo. Co Češku může těšit, je nejen zisk prvního setu, ale třeba také i pochvala od hráčky, která byla od malička jejím vzorem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinálového zápasu mezi Marií Bouzkovou a Serenou Williamsovou na Rogers Cupu v TorontuVideo: sntv

 
Článek

"Dělala všechno dobře. Měla opravdu dobrý plán a skvěle se pohybovala. Musela jsem něco změnit, dělat méně chyb, víc se hýbat a být méně předvídatelná. Byla to pro mě dobrá lekce do budoucna," chválila českou tenistku její soupeřka.

Bouzková jako první na letošním Rogers Cupu přinutila Američanku k třísetové bitvě, kdy první sadu ovládla jasně 6:1. Williamsová byla aktivnější, ale Češka se dobře bránila.

Ve třetím gemu druhého setu předvedly hráčky neuvěřitelnou výměnu, ve které byla úspěšnější česká tenistka. V sedmém gemu druhé sady Bouzková poprvé ztratila podání a po chvíli i celý set. Podobné to bylo i ve třetí sadě, ale i v ní měla Williamsová občas pěkně na pilno. Ve finále se majitelka 23 grandslamových titulů utká s dalším překvapením turnaje, teprve devatenáctiletou Adreescuovou, která na domácím turnaji ve čtvrtfinále porazila Karolínu Plíškovou.

Bouzková může být se svým výkonem na turnaji spokojená, znovu všem ukázala, že české tenistky mají opravdu velký potenciál.

Reklama

Související témata: