Hlavní obsah

Kyrgios odešel do tunelu rozlámat rakety. Jsi blbec, nadával rozhodčímu

Cincinnati/Praha

Zase vyváděl a vybíjel si vztek na rozhodčím či vlastních raketách. Australský tenista Nick Kyrgios prohrál dramatický duel druhého kola turnaje v Cincinnati s osmým nasazeným Rusem Karenem Chačanovem 7:6, 6:7 a 2:6 a neodpustil si svá typická extempore.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Nick Kyrgios na turnaji v Cincinnati.

Článek

Po dvou týdnech od turnaje ve Washingtonu, kde zlobivý Australan vybojoval titul, došlo na setkání s rozhodčím Fergusem Murphym, jehož tehdy nazval „bramborou s rukama a nohama" a ani tentokrát spolu neprožili na kurtu zrovna harmonické chvilky.

První Kyrgiosova nespokojenost probleskla už za stavu 5:4 ve druhé sadě, kdy se hráči nelíbilo, že sudí zapnul odpočítávání času do zahájení hry příliš brzy a dožadoval se tempa jaké je údajně dopřáváno Rafaelu Nadalovi.

Poté, co Australan druhou sadu prohrál v tie breaku, zakřičel směrem k Murphymu, že je „nejhorší rozhodčí, jakého kdy viděl." Sudí jej následně potrestal za nesportovní chování.

A Kyrgios se vzápětí dožadoval přestávky pro odchod na toaletu, kterou arbitr zamítl. Tím se ale Kyrgios odmítl řídit a odešel z kurtu do šatny. Na cestu si vzal i dvě rakety, které v útrobách stadionu rozlámal.

Když se vrátil zpět na dvorec pokračoval v nadávkách na rozhodčího. „Nejhorší zasr*ný rozhodčí všech dob. Fakt nejhorší. Pokaždý, když hraju, udělá nějakou stupidní hovad*nu. To je pokaždý. Blbec," čílil se.

V průběhu třetí sady pak dostal Australan od sudího varování za zdržování hry, když si předělával omotávku na rukojeti své rakety. Tenhle verdikt se Kyrgiosovi také nelíbil.

„Já jsem ale byl připraven na return," hájil se poté, co mu Murphy řekl, že nebyl včas připraven. „A to říká kdo?" divil se rodák z Canberry.

„To jenom proto, že ty sám neumíš hrát tenis? Byl jsem připraven returnovat, klidně jsem mohl míč trefit takto (ukazoval s raketou, kterou držel obráceně)," pokračoval.

Poté, co prohrál třetí game ve třetím setu, mrštil Kyrgios vzteky svojí lahví s pitím.

Rus Chačanov ustál dění na kurtu s naprostým klidem, trpělivě se věnoval svojí hře a dokráčel k vítězství, po němž Kyrgios odmítl si s umpirovým rozhodčím podat ruku.

Reklama

Související témata: