Hlavní obsah

Kuzněcovová - Ka. Plíšková 3:6, 7:6, 6:3Plíšková přišla o šanci být jedničkou. Skvěle rozehraný duel nakonec prohrála

Cincinnati/Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková skončila na turnaji v Cincinnati ve čtvrtfinále, v němž prohrála s Rusku Světlanu Kuzněcovovou po setech 6:3, 6:7 a 3:6. Rodačka z Loun tak opět přišla o šanci vrátit se na první místo v žebříčku, k čemuž potřebovala postoupit do finále.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Karolína Plíšková slaví vítězný úder

Článek

Plíšková vstoupila do utkání s Ruskou, s níž měla do té doby vyrovnanou bilanci 2:2, hodně razantně, když už ve druhé hře sebrala soupeřce servis, a to dokonce čistou hrou. Sama dobře podávala a dařila se jí útočná hra.

Kuzněcovová ale postupem času srovnala hru, předváděla výborný pohyb a kvalitní defenzivu. Nicméně nevypracovala si ani jeden brejkbol a Plíšková tak dovedla sadu do vítězného konce.

I ve druhé sadě Češka jako první prolomila soupeřce podání, vedla už 5:3, jenže Ruska si tentokrát servis podržela a následně poprvé v utkání Plíškovou brejkla. Set se rozhodl nakonec v tie breaku, který se odehrál v jasné režii Kuzněcovové.

Ta měla navrch i v úvodu druhé sady, kdy si vybudovala náskok brejku. Plíšková se musela strachovat o své podání i za stavu 1:3, ale proti dvěma brejkbloům se ubránila.

Pak si poprvé v utkání povolala na kurt trenérku Conchitu Martínezovou. Ani po konzultaci s ní se jí ale manko nepodařilo smazat a vztek si vybila na raketě, za což vyfasovala od rozhodčí varování.

Kuzněcovová už náskok nepustila a může se těšit na semifinálový duel s nasazenou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

CINCINNATI (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 2 944 486 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kuzněcovová (Rus.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 3:6, 7:6 (7:2), 6:3
Bartyová (1-Austr.) - Sakkariová (Řec.) 5:7, 6:2, 6:0
Muži (dotace 6 735 690 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gasquet (Fr.) - Bautista (11-Šp.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:2
Goffin (16-Belg.) - Nišioka (Jap.) bez boje

Reklama