Hlavní obsah

Hradecká získala potřetí deblový titul v Cincinnati, tažení Kuzněcovové zastavila až ve finále Keysová

Cincinnati
Aktualizováno

Lucie Hradecká je potřetí šampionkou čtyřhry na elitním turnaji v Cincinnati a pokaždé vyhrála s jinou spoluhráčkou. V roce 2012 to bylo s Andreou Hlaváčkovou, loni s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou a nyní slaví první společnou trofej s Andrejou Klepačovou ze Slovinska. Celkově vybojovala čtyřiatřicetiletá česká tenistka 23. deblový titul. Světová jednička Novak Djokovič podruhé letos nestačil na ruského tenistu Daniila Medveděva a po prohře 6:3, 3:6 a 3:6 titul v Cincinnati neobhájí. Triumf v ženské dvouhře slaví domácí Madison Keysová, která porazila ve finále Rusku Světlanu Kuzněcovovou za hodinu a tři čtvrtě 7:5, 7:6.

Foto: Sport.cz

Lucie Hradecká s Andrejou Klepačovou.

Článek

Hradecká s Klepačovou v tomto týdnu na Western & Southern Open neztratily jediný set. Ve čtvrtfinále hrát nemusely, protože wimbledonské vítězky Barbora Strýcová a Sie Šu-wej z Tchaj-wanu k zápasu nenastoupily. V semifinále pak vyřadily dvojčata Karolínu a Kristýnu Plíškovy a v sobotním finále přehrály 6:4, 6:1 německo-nizozemský pár Anna-Lena Grönefeldová, Nizozemka Demi Schuursová.

"Je to jako nějaké kouzlo. Zdejší turnaj se mi opravdu líbí a mám na něj spoustu krásných vzpomínek z minulosti," řekla Hradecká. "Hrály jsme (ve finále) moc dobře, Andreja až neuvěřitelně. Jsem šťastná, jak nám to jde a doufám, že na takovéto úrovni budeme pokračovat," dodala.

Finále bylo vyrovnané jen do stavu 3:3, pak česko-slovinská dvojice získala devět z 11 gamů. V poslední době se jim přitom nedařilo. Od dubnového semifinále v Charlestonu, což bylo jejich společným nejlepším výsledkem, a třetího kola na Roland Garros vypadly v Eastbourne, Wimbledonu i v Torontu pokaždé v prvním kole.

"Myslím, že jsme napravily naše chyby. Teď máme na hřišti dobrou chemii a bojujeme o každý míč až do konce," řekla Klepačová.

Medveděv opět zdolal Djokoviče a v Cincinnati má další finále

Světová jednička Novak Djokovič titul na Masters v Cincinnati neobhájí. V generálce na US Open podruhé letos nestačil na ruského tenistu Daniila Medveděva a v semifinále s ním prohrál 6:3, 3:6 a 3:6. Třiadvacetiletý Medveděv je ve finále na třetím turnaji za sebou, dnes ho vyzve Belgičan David Goffin.

Srbský šampion Wimbledonu v této sezoně vypadl s Medveděvem na antukovém Masters s Monte Carlu. Ani v sobotu na betonu v Ohiu na rozjetého ruského tenistu recept nenašel. Moskevský rodák se pokusí dnes vyhrát i finálový duel, což se mu nepovedlo minulou neděli v Montrealu a týden předtím ve Washingtonu.

Djokovič držel zápas ve svých rukou do stavu 6:3 a 2:2. Pak nevyužil klíčový brejkbol a Medveděv ho od té doby přehrával. Na turnajích Masters ztratil Djokovič semifinálový zápas, i když po prvním setu vedl, poprvé po 16 letech.

"Abych byl upřímný, ani nevím, jak se mi to povedlo. V první sadě jsem byl tak unavený a nevěřil jsem, že s Novakem vydržím hrát s takovým nasazením. Ve druhé sadě se to v jednu chvíli otočilo a diváci mi dodali hrozně moc energie," řekl Medveděv, se 43 výhrami nejúspěšnější tenista sezony.

V Cincinnati ho dnes čeká už 18. zápas během dvaceti dnů. Stejně jako Goffin bude usilovat o nejcennější titul a první trofej z Masters. Ve světovém žebříčku si polepší z osmého místa na životní sedmé.

Keysová má pátý titul na okruhu WTA

Americká tenistka Madison Keysová porazila ve finále turnaje v Cincinnati Rusku Světlanu Kuzněcovovou za hodinu a tři čtvrtě 7:5, 7:6 a získala pátý titul na okruhu WTA. Kuzněcovová, která na turnaji startovala na divokou kartu, nedotáhla senzační tažení až do vítězného konce, přestože v obou setech měla za stavu 5:4 výhodu podání. Keysová nastřílela celkem 13 es.

Čtyřiatřicetiletá vítězka dvou grandslamů Kuzněcovová v Cincinnati vyřadila nasazenou trojku Karolínu Plíškovou i australskou jedničku Ashleigh Bartyovou, čímž oběma znemožnila posun na první místo žebříčku. S turnajovou šestnáctkou Keysovou, která je o deset let mladší, ale prohrála i čtvrtý vzájemný zápas.

CINCINNATI (tvrdý povrch)
Muži (dotace 6 735 690 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Medveděv (9-Rus.) - Djokovič (1-Srb.) 3:6, 6:3, 6:3
Čtyřhra - finále:
Dodig, Polášek (Chorv./SR) - Farah, Cabal (1-Kol.) 4:6, 6:4, 10:6
Ženy (dotace 2 944 486 dolarů):
Dvouhra - finále:
Keysová (16-USA) - Kuzněcovová (Rus.) 7:5, 7:6 (7:5)
Čtyřhra - finále:
Hradecká, Klepačová (8-ČR/Slovin.) - Grönefeldová, Schuursová (5-Něm./Niz.) 6:4, 6:1

Reklama

Související témata: