Hlavní obsah

Djokovič změnil rozhodnutí a bude usilovat o slavnou salátovou mísu

New York/Praha

I když se mu nový termín premiérového finále Davis Cupu původně nezamlouval a svou účast na něm zamítl, teď to vypadá, že Novak Djokovič přeci jen posílí svou zemi. Kapitán srbského týmu Nenad Zimonjič se před startem US Open se světovou jedničkou sešel a ta mu prý přislíbila, že na prestižní soutěži bude hrát.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič si zahraje Davis Cup.

Článek

Reforma slavného Davis Cupu vyvolala už hodně diskuzí. Nejsou z ní nadšení nejen fanoušci, ale také někteří hráči. Některým se nelíbí nový systém soutěže. Místo čtyřkolového formátu zápasů na domácí půdě jednoho z týmů, rozloženého do celého roku se od letošní sezony uskuteční jen dvě fáze.

Na začátku roku čtyřiadvacet týmů odehrálo kvalifikaci a dvanáct z nich poté postoupilo do finálového turnaje, který se bude hrát na podzim týden ve španělském Madridu. Celkem se premiérového finále zúčastní osmnáct zemí, které jsou rozděleny do šesti skupin (Francie, Japonsko, Srbsko, Chorvatsko, Španělsko, Rusko, Argentina, Německo, Chile, Belgie, Austrálie, Kolumbie, Velká Británie, Kazachstán, Nizozemí, USA, Itálie a Kanada). Jiní hráči pak zase kritizovali termín, ve kterém se má turnaj uskutečnit.

Třeba Novak Djokovič hlásal, že 18. až 24. listopadu už tenisté po náročné sezoně odpočívají, a že se finále nezúčastní. Teď to ale vypadá, že světová jednička změnila názor. Před startem US Open se Djokovič sešel s kapitánem Srbska Nenadem Zimonjičem a o případné reprezentaci si promluvili.

„Mám fantastickou zprávu. Novak se zúčastní závěrečného finále v Madridu. Měl jsem možnost promluvit si s ním o tom v New Yorku a potvrdil, že bude součástí týmu,“ uvedl Zimonjič v prohlášení. Kdo z dalších hvězd se zúčastní, zatím jisté není, ale třeba Němec Alexander Zverev už předem oznámil, že tenhle formát rozhodně hrát nehodlá.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík