Hlavní obsah

Co proti mně máš? Všichni Francouzi jsou magoři, řval Tsitsipas při dalším krachu

New York/Praha

Prožívá životní sezonu, vlétl do elitní top 10 a ve 21 letech patří k největším hvězdám světového tenisu. Jenže Řek Stefanos Tsitsipas se po famózním úvodu roku pomalu propadá do beznaděje. Na US Open se stejně jako předtím ve Wimbledonu poroučel ze hry v prvním kole a upozornil na sebe jen výstupem proti rozhodčímu.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Řek Stefanos Tsitsipas v úvodním kole US Open, v němž pohořel.

Článek

Světová osmička skončila v New Yorku hned na úvod na raketě Rusa Andreje Rubljova (4:6, 7:6, 6:7, 5:7), proti němuž uhrál Řek jen set. A když mu soupeř ve čtvrté sadě prolomil servis, zle se obořil na sudího.

Arbitr Damien Dumusois za stavu 4:3 popoháněl vlasatého mladíka, aby urychlil návrat z lavičky na kurt. A se zlou se potázal.

„Ty jsi nejhorší. Z nějakého důvodu něco proti mně máš. Ale nevím co. Asi proto, že jsi Francouz. Jste všichni magoři. Všichni jste magoři,“ řval Tsitsipas.

A to nebylo vše. „Klidně mi dej varování. Mně je to jedno. No dej mi varování. Dej mi ho. Mně je to fuk,“ čertil se rodák z Atén.

A dostal, o co žádal. A protože šlo o jeho druhý stejný prohřešek během zápasu, dostal už trestný fiftýn.

S rozhodčím měl další rozmíšku, když jej z umpiru napomínal za nedovolený koučink ze strany otce/trenéra Apostalose.

Nikoho neslyšel

„Není zrovna milé, když dostanete od sudího během jednoho zápasu dvě varování za porušení časového limitu a další za nepovolený koučink. To už ovlivní vaše myšlení a rozhodování,“ postěžoval si Tsitsipas.

A odmítal, že by jakýkoliv koučink probíhal: „Sudí tvrdil, že můj tým neustále během zápasu mluví. No, nevím. Já jsem za celý zápas od týmu nic neslyšel.“

Tsitsipas začal rok impozantně, když se v lednu na Australian Open probojoval do semifinále, jenže nyní potřetí za sebou ztroskotal hned v prvním zápase.

„Mám pocit, že dělám věci pořád stejně, jenže můj mozek už to nějak nepobírá. Jako by mi chyběla motivace. Jdu na kurt a nemám v sobě pocit, že o něco bojuji,“ analyzoval sérii neúspěchů.

Reklama

Související témata: