Hlavní obsah

Federer - Džumhur 3:6, 6:2, 6:3, 6:4Vlažný úvod, pak dominance. Federer je na US Open ve třetím kole

Praha

Švýcarský tenista Roger Federer znovu prohrál na US Open první set, ale i druhé kolo zvládl. Pětinásobný newyorský šampion porazil pod zataženou střechou Damira Džumhura z Bosny 3:6, 6:2, 6:3 a 6:4.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Roger Federer si zajistil podstup do dalšího kola

Článek

Federer odehrál stý zápas na závěrečném grandslamu sezony a připsal si 87. výhru. Ve druhém kole nenašel ve Flushing Meadows přemožitele ani jednou.

V prvním duelu přišel letos třetí nasazený hráč o první sadu s Indem Sumitem Nagalem, ale pak dominoval. Stejný vývoj měl Federerův souboj s Džumhurem, s kterým přišel v úvodním dějství dvakrát o servis, ale ve zbytku zápasu už podání dokázal udržet.

"Měl jsem tam ještě pár ošemetných okamžiků, ale opakoval jsem si, že si podání neztratím, a vydržel jsem pevný. Dělal jsem od druhého setu mnohem míň chyb a lépe útočil. Do dalšího zápasu mi to dodá sebevědomí," řekl Švýcar.

Na US Open se dnes hraje pouze na dvou největších kurtech se zatahovacími střechami. Využili toho k postupu Karolína Plíšková či Ukrajinka Elina Svitolinová. Jinak se kvůli dešti nehraje a na zápas čeká rovněž Karolína Muchová.

Výsledky US Open
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (3-Švýc.) - Džumhur (Bos.) 3:6. 6:2, 6:3, 6:4
Nišikori (7-Jap.) - Klahn (USA) 6:2, 4:6, 6:3, 7:5
Dimitrov (Bulh.) - Čorič (12-Chorv.) bez boje
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Svitolinová (5-Ukr.) - V. Williamsová (USA) 6:4, 6:4.

Reklama