Hlavní obsah

S. Williamsová - McNallyová 5:7, 6:3, 6:1Favoritka se trápila s o dvacet let mladší krajankou. Postupuje Djokovič i Bartyová

Praha

Tenistka Serena Williamsová otočila na US Open zápas s krajankou Catherine McNallyovou a po výhře 5:7, 6:3 a 6:1 postoupila do třetího kola, v kterém může narazit na Karolínu Muchovou. Ve večerních zápasech uspěli i Australanka Ashleigh Bartyová a obhájce titulu Srb Novak Djokovič.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Serena Williamsová se na postup hodně nadřela

Článek

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová v duelu se sedmnáctiletou McNallyovou, která dostala do turnaje divokou kartu, dlouho hledala rytmus. McNallyová hrála úspěšně servis - volej a trápila hvězdu čopy.

"Začala beze strachu a opravdu velmi dobře. Neměla co ztratit a přesně tak i hrála," řekla Williamsová po utkání dlouhém skoro dvě hodiny. "Přežila jsem. Nejsem moc nadšená ze svého výkonu, ale jdu dál a to je dobrá zpráva."

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Serena Williamsová nemohla být s průběhem prvního setu spokojená

O příští soupeřce vítězky šesti titulů v New Yorku Williamsové se rozhodne v odloženém utkání mezi Muchovou a Sie Šu-wej z Tchaj-wanu.

Bartyová nezaváhala

Turnajová dvojka Bartyová, která bojuje mimo jiné s Češkou Karolínou Plíškovou o post světové jedničky po US Open, zdolala Lauren Davisovou z USA 6:2 a 7:6. Letošní vítězka French Open ale musela otáčet koncovku druhé sady, v které soupeřka podávala na výhru. "Bylo to extrémně těžké," řekla Australanka.

První hráč světa Djokovič řešil před utkáním problém s levým ramenem a hůře se mu podávalo a hrál bekhend. S Argentincem Juanem Ignaciem Londerem si vzal v první sadě i čas na ošetření, přesto neztratil ani set a zvítězil 6:4, 7:6 a 6:1.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Novak Djokovič neměl s postupem problémy

"Nebylo samozřejmě vůbec jednoduché hrát s bolestí, ale našel jsem cestu, jak to vybojovat a projít zápasem. Už mě to trápí nějakou dobu a byl to test," řekl Srb, který na grandslamech vyhrál 35 ze svých posledních 36 zápasů.

Doufal, že se na páteční třetí kolo dokáže připravit. "Zaleduju si ruku na osmačtyřicet hodin a nějak to dopadne," vtipkoval Djokovič. Jeho příštím soupeřem mlže být krajan Dušan Lajovič, nebo domácí Denis Kudla.

Výsledky US Open (tvrdý povrch, dotace 57,24 milionu dolarů):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1.Srb.) - Londero (Arg.) 6:4, 7:6 (7:3), 6:1
Köpfer (Něm.) - Opelka (USA) 6:4, 6:4, 7:6 (7:2).
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Bartyová (2-Austr.) - Davisová (USA) 6:2, 7:6 (7:2)
S. Williamsová (8-USA) - McNallyová (USA) 5:7, 6:3, 6:1
Keysová (10-USA) - Lin Ču (Čína) 6:4, 6:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články